Rengasrikkoja Unkarissa

Ajattelin etsiä pyöräretkeilyyn uusia näkökulmia. Esimerkiksi rengasrikot. Jos niitä käy harvakseltaan, kuten kesäkuussa Somin kanssa tehdyllä Napolin reissulla, ei tämä näkökulma toimi. Mutta kun niitä käy riittävän usein, voi rengasrikkojen kautta välittää paljon myös muuta tietoja.

Lauantaina 16. heinäkuuta 2011 lensimme Helsingistä Budapestiin ja ajoimme lentoasemalta suoraan fillarivuokraamoon Yellow Zebra Bikes, josta saimme allemme KTM:n peruspyörät. 10 € päivä. Kyllä, polkupyörät – KTM on ehkä tunnetumpi moottoripyöristä. Yksi yö Budapestissa, kaupunkiajelua oppaan kanssa, päätös: aamulla lähdemme Balatonin suuntaan.

Viisi pyörää, 11 ajopäivää, 750 kilometriä, viisi rengasrikkoa. Yksi ulkorenkaan vaihto Itävallassa helpotti kummasti matkan tekoa – vuokraamo maksoi siitä kuittia vastaan hyvityksen. KARTTA RENGASRIKOISTA ON TÄSSÄ LINKISSÄ, niistä hahmottunee myös jotenkin polkemamme reitti. Lisää ja tarkennuksia myöhemmin 😉

Kuvista välittyy varmasti jonkinlainen mielikuva siitä, millaista on Unkarin maaseutu. Ja se, mitä kannattaa pakata mukaan kesäreissulle näille main Unkari-Itävalta-Slovakia seutua. Aivan samat varusteet kuin olisi fillariretkellä Suomessa. Valmius helteeseen, kylmään, sateeseen ja kylmään sateeseen. Ja hyvä kirja, aina!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

* * *

Karttalinkissä oli aamusella virhe, nyt sen pitäisi olla kunnossa. Kuvia voi selata nopeammin viemällä hiiri kuvan päälle ja naosuttelemalla siihen iolmestyvästä nuolesta.

Mainokset

6 responses to “Rengasrikkoja Unkarissa

 1. Kuten Selinit sanovat, rengasrikko tulee aina pahaan paikkaan… kuitenkin kivoja kuvia ;).
  Jutusta tuli mieleeni muutaman vuoden takainen Gardan retkemme – kolme sisäkumia samalla lenkillä (ihan pakko laittaa kuvatkin…)
  1.
  2. ja 3.

 2. Kummasti pääsee nauru, kun näkee toisen paikkaamassa rengasta 😀 vaikkei se ole mikään naurun asia.
  Kuviasi katsellessa olen ihan varma siitä, että minulle riittää renkaiden paikkaus Unkarin tasangoilla kerran elämässä. Jatkossa teen sitä mieluusti taas Italiassa tai uusilla vielä tuntemattomilla teillä. 😉

 3. Huh, ei käy kateeksi renkaan vaihtajaa. Hiemen erilaisella asialla lähestyn…

  Noin vuosi sitten elokuussa aloin virittelemään Fillariblogaajien kokoontumisajoja, mutta idea taisi silloin ainakin osittain kuivua kasaan, olisiko tänävuonna uutta intoa tavata pyöräblogaajien kesken reaalimaailmassa?

  Jos alustavasti innostaa, niin vastatakaa tänne kommentilla http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/08/04/blogeja-pyorailysta/

  T: Jogi Kaupunkifillarista

 4. Jep jep, kirjoittelin siis vastaukseni sivullesi 🙂

 5. Immer gerade aus

  Takana maastopyörässä Schwalbe Marathon Plus ja edessä vähän vähemmän pistosuojattu rengas, 3 reissulla (yhteensä noin 5000 km Keski- ja Etelä-Eurooppaa sekä pallon toisella puolella) rengasrikkoja 0. Päällysrenkaasta kannattaa etsiä ne pienet lasinsirpaleet tms jotka särkevät sisärenkaan kun on pumpattu täyteen, ja merkata päällysrenkaaseen venttiilin kohta ja orientaatio että tietää mistä etsiä. Niin ja vararengas matkaan, varsinkin jos useammalla porukassa on samankokoiset renkaat niin yhdelle vararengas.

 6. 😀 Jep, me täditkin ymmärsimme, että on aika käyttää kämmenten herkkien tuntohermojen ohessa lukulaseja päällysrengasta tarkastettaessa 😉

  Joskus vaan on oikeasti myös huonoa tuuria! Viime kesänä yhdellä reissulla Italiassa ajoimme yhteensä lähes tuon samat 5000 km ilman yhtään rengasrikkoa, Nyt niitä vain tuli, Vaikka Itävalta-Unkarissa tiet ovat siistejä, ei siellä lasinsirpaleisiin aja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s