Antti J. Peltonen ja vastakkainasettelun jalo taito

Minun piti lukea kolmeen kertaan sunnuntaihesarin artikkeli Tour de Helsinki (HS 31.7.2011, C 7). Silti en tainnut ymmärtää Antti J. Peltosen kirjoituksen perimmäistä tarkoitusta.

Puhdasta sanojenpieksäntää ja sunnuntaiviihdettä? Aito yritys luokitella polkupyörää käyttävät ihmiset erilaisiin ryhmiin? Mm. kiireettömiin, hyvältä näyttäviin, onnellisiiin kruisailijoihin ja Tour de Francea tuijottaviin soininvaaralaisiin raivokkaisiin hyötyliikkujiin. Vai olisiko se sittenkin nokkela kaunokirjallinen tuote, jossa todellisuudessa halutaan sanoa, että myös hipsteri-Jopoilla, Pelagoilla ja Pasleyn klassikkopyörillä ajelevien kolmekymppisten cityihmisten, kantakaupungin asukkien, olisi hyvä oppia suunta- ja pysähtymismerkin näyttämisen jalo taito?  Sehän on  Helsingin keskustassa todellakin enemmän Barcelonan kuin Kööpenhaminen tasolla 😉 Ei se desing-esineenkään glamuuri siitä pienestä kädenliikkeestä himmene.

Aika ryppyotsainen tuo artikkeli kuitenkin oli. Eihän Helsingissä edes ole sen vertaa nopeita kilpapyöräilijöitä, valitettavasti, että niistä saisi päivittäisiä kaksintaisteluja aikaiseksi. Oslossa olisi. Eli kyllä minä olen varmasti pudonnut kirjoittajan ajatuksen kyydistä.

Eiköhän kaikenlainen vastakkainasettelun aika ole kuitenkin jo ohi.

Budapest 30.7.2011

Mainokset

2 responses to “Antti J. Peltonen ja vastakkainasettelun jalo taito

  1. Tuo artikkeli oli kyllä meidänkin mielestämme kummallinen ja huono. Huoh, pyöräilystä kirjoitetaan lehdissä aika vähän ja sitten kun kirjoitetaan, niin huonosti tai doping-juttuja.

    Helsingin pyöräilystä puheenollen, olimme to-la rallipaossa ja ajelimme perjantaina reilut kolme tuntia loistavilla sorapohjaisilla pyöräteillä Otaniemestä Keskuspuistoon, Paloheinään Vantaanjokea alas ja takaisin Otaniemeen. Kyllä oli mukavaa :).

  2. Luin nuo kolme Rallipakolaisjuttuasi tänä aamuna, palasimme itse myöhään illalla Formulafanien täyttämästä Budapestistä :/ ja jotenkin osanottoni oli vilpitön ja aito.

    Pääkaupunkia fillaroiden & herkutellen juttusi ovat kerrassaan mainioita, soisin niiden tulla luetuksi laajalti! Kävisivät hyvin matkailuvinkeiksi. Asuskelen itse siinä Paloheinän metsän reunassa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s