Pompeijista Napolin kautta Ischialle

Tämä on vihoviimeinen juttu sarjassa Vedi Napoli eli tarinoita minun ja ystäväni Somin fillariretkestä Napoliin kesäkuussa 2011. Kirjoituksia on yhteensä viisi ja ne löytyvät luonnollisesti kategorian Vedi Napoli alta, ensimmäinen on julkaistu 28.6.

Vaellettuamme kesäkuisen aamupäivän Pompejissa pakkasimme taas fillarit ja lähdimme polkemaan kohti Napolia. Matka Pompeijista Napoliin ei ole pitkä, mutta kesti fillarilla kauan. Kunnollisen asfaltin kohdalla tuuletimme kuin mestarit maalissa, suuri osa tiestä oli kuhmuraista ja kummallista kivitietä. Hidasta, hyvin hidasta ajaa, emme silti edes harkinneet junaa. Jossakin kohtaa vastaamme hissutteli kivien kantteja varoen varsinainen ihme, toinen pyöräretkeilijä! Varustus oli melkoisen paljon mittavampi kuin meillä, joten eteneminen kivitiellä oli vielä työläämpää. Matkan varrella tilasimme säätiedotuksen Suomesta, sillä taivaalla oli pilvi (!) ja jos luvassa olisi lisää, emme lähtisi saarelle – siellähän on muutenkin luvassa asteen pari leudompaa hellettä 😉

Napolin matkustajasatama on suuri, lisäkilometrejä kertyi etsiessämme oikeaa lipputoimistoa ja laituria. Apu on aina yhtä lähellä kuin lähin ihminen 🙂 mutta saimme hieman ristiriitaisia ohjeita. Ensin kantosiipialuksille, sitten autolautalle. Matkustimme Ischiaan lopulta autolautalla, matka kesti yli kaksi tuntia ja lippu kahdelle aikuiselle & polkupyörille maksoi 28 €.

Koska Ischia oli tunnettu jo 800 eKr kylpylöistään, etsimme mekin termehotellin, Terme Oriente. Hotelli, kuten koko kaupunki, oli nyt reilu 2000 jKr täynnä saksalaisia turisteja – tyypillistä, koko saari on, kertoi Gianluigi myöhemmin. Fillarit saivat reissun parhaan parkkipaikan hotellin aulassa, kiitos siitä vastaanoton herralle, jonka mielestä niitä ei sopinut jättää ulos autoparkkiin. Kuten hänen kollegansa aluksi ehdotti.

Seuraava päivä Ischialla ei tietenkään kulunut vain mineraalialtaassa kelluen tai kattoterassin kuntopyörää polkien, poljimme saaren korkeimmalle kinkareelle Monte Epomeolle, meren pinnasta 788 metriin. Tosin ihan viimeisiä metrejä ei voinut polkea vaan patikoida, tie muuttui poluksi. Maisema ylhäällä oli totisesti hikoilun arvoinen! Helteisen kapuamisen jälkeen jatkoimme hikoilua hotellin suomalaisessa ja turkkilaisessa saunassa.

Takaisin Napoliin palasimme kantosiipialuksella, vaikka varsinaisen sesongin aikana ne eivät automaattisesti ota polkupyöriä kyytiin. Matka kesti vain tunnin ja maksoi 10 euroa enemmän kuin autolautalla, siis 38 €.

Ja mitä sitten? Gianluigi oli satamassa vastassa, palautimme fillarit Milano Cicliin, hotellin ja suihkun kautta lounaalle ja kaoottiseen kaupunkiin. Ja seuraavana päivänä Frankfurtin lentoiaseman kaaokseen, jonka ukkoskuuro sai aikaan.

Vedi Napoli e poi muori – mutta ei vielä 😉

Napoli fillarilla? Kyllä, se on hieno kokemus. Roskiinsa tukehtuvan haisevan ruuhkaisen vanhan suurkaupungin muuttuminen maailman kauneimmaksi Amalfin rannikoksi. Sitruunoita, turkoosi meri ja rinnerakentamisen ihmeitä. Mutta omatoimimatkaksi en rohkene suositella sitä kenelle tahansa; matkassa on hyvä olla seikkailumieltä ja henkistä kestävyyttä.  Etelä on erilainen. Halutessaan parhaat palat ilman turhia mutkia voi poimia esim. Jerryn That´s Amoren räätälöidyillä pyöräretkillä. Onneksi minä löysin sopivan parin tällaiselle hitaalle vaellusmatkalle.

Ja kuinka hienoa onkaan kokea, miten pyöräily yhdistää ihmisiä. Anybody who rides a bike is a friend of mine. Tällä Gary Fisherin sitaatilla alkaa norjalaisen Erlend Loen kirja Supernaiivi (LIKE), jota parhaillaan luen. Ja nauran ääneen 😀 Mutta siitä lisää myöhemmin. I Love you Sonia, Jerry, Gianluigi, Renato, Alberto, Maria, Carlo and all my other cycling friends.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s