SP 2 – tie Pompejiin

Lauantaina 18.6. lähdimme Somin kanssa polkemaan Salernosta Pompejiin. Reittivaihtoehtoja oli muutama, päädyimme maisemallisista syistä ranta + kinkare yhdistelmään: ensin rantatietä SS 163 takaisin länteen, Maiorin kohdalta ylös tietä SP 2. Reitti on KARTASSA vihreällä. Matkalla Maioriin vastaamme tuli ensimmäiset rehelliset fillarituristit nyytteineen, norjalainen pariskunta. Muita pyöräilijöitä tiellä kyllä oli aiempaa enemmän, olihan lauantai.

Kuten kartasta näkyy, poljimme pitkää helteistä nousua merenpinnasta yli 600 metriin, pikkuhiljaa selkämme takana meri katosi näkyvistä. Ylhäällä harjanteella aukeni eteemme huima näköala, Vesuvius, Napoli ja Napolinlahti!    Lopuksi   laskimme hetkessä kaiken kapuamamme melko jyrkkää rinnettä alas jarrutellen . Tien pinta oli hyvä, vasta laskun loppupuolella, Napolin metropolialuetta lähestyttäessä se muuttui kuoppaiseksi ja pientareet muuttua roskaiseksi. Loppulaskussa kävikin reissun ensimmäinen ja ainoa rengasrikko, ajoin lasiin ja sain eturenkaasta ilmat pois.

Tie Pompejiin ei ollut ihan helppo löytää, taisimme lähestyä sitä aika epätavallisesta suunnasta. Kysymällä löytää perille ja sakkokierroksista saa vain pidempää päivämatkaa 🙂  Pompeji, johon tutustuimme ajopäivän jälkeisenä aamupäivänä, oli sinänsä hyvin ristiriitainen paikka. Vuonna 79 Vesuviuksen tuhkaan ja laavaan hautautunut rauniokaupunki hiljaisuudessaan oli mykistä, mutta kylä sen ulkopuolella kuin suuri markkina-alue.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s