Salerno

Sunnuntailukemiseksi pienen pieni tarina Salernosta, kaupungista Campaniassa, Etelä-Italiassa. Se ei ole mikään pyöräilyn kannalta mainittava kaupunki, mutta ansaitsee tulla esitellyksi. Sijainti on nimittäin loistava, taivallisen maisematien SS 163 päässä – alku tai loppu, miten sen haluaa. Jutun KARTTA on TÄSSÄ linkissä.

Salerno, toisin kuin pohjoisemmassa sijaitseva Napoli, on siisti, suhteellisen rauhallinen ja turvallinen kaupunki. Siitä on hyvät yhteydet moneen suuntaan, sijainti vuorten kainalossa tarjoaa haastaviakin pyörälenkkejä. Satamasta pääsee laivalla pidemmällekin, niin saarille kuin Sisiliaan. Me vietimme Salernossa kaksi yötä ja yhden aurinkoisen päivän. Hotellin valintaan vaikutti merkittävästi fillarit, sillä parissa paikassa nille ei ollut osoittaa mitään pysäköintipaikkaa. Hotel Plazalla oli reilun kokoinen varasto, johon pyörämme pääsivät.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Aamupäivän kävelimme keskustan alueella ja löysimme mm. akvedukteja, roomalaisten kivestä rakentamia vesijohtoja. Salernossa sentään näkyi muutamia arkisia polkupyöräilijöitä, toisin kuin Napolissa, mutta mistään fillarikulttuurista ei todellakaan voi puhua. Keskustan kävelykatu näytti olevan myös harrastepyöräilijöiden suosima näyttäytymispaikka, moni lenkilläoleva seurue kävi himmailemassa sen päästä päähän.

Iltapäivällä poljimme pienen verryttelyn tasaista rantaa pitkin, noin 25 km etelään ja samaa tietä takaisin. Tien varrella on paljon uimaloita, ne vaikuttivat siisteiltä ja hyvin hoidetuilta. Kolmantena pyöräilypäivänä ei siis ollut ylä- eikä alamäkiä, niitä tulisi seuraavana päivänä, kun kapuaisimme merenpinnantasolta 600 m harjanteen yli Pompeijiin.

Erityisen maininnan ansaitsee rantakadulla sijaitseva Ristorante Pinocchio, jota hotellimme virkailija meille suositteli. Paikan tunnelma oli ainutlaatuinen, salissa ja terassilla asikkaita palvelevan omistajansa oloinen.  Ja ruoka – niin hyvää, että päätimme olla ottamatta riskiä ja söimme molempina iltoina samassa paikassa. Täällä sain syödä varmasti parasta vesipuhvelin maidosta valmistettua mozzarellaa eläessäni. Jos siis Salernoon saavut, suosittelen 🙂 lämmöllä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s