Jyväskylän pyöräparkki

Kuopus kävi pääsykokeissa Jyväskylässä ja toi taas kuvatuliaisia. Kateellisena katselen yhtä Suomen tiettävästi ainoista valvotuista pyöräparkeista. Valvojat pitävät fillarit hyvässä järjestyksessä, niin etteivät ne tuki kulkureittejä, ja näin pysäköinnin sujuvuuden lisäksi luovat osaltaan myönteistä ja siistiä kaupunkikuvaa. Lisää Jyväskylän pyöräpysäköinnistä voi lukea TÄSTÄ LINKISTÄ.

Jyväskylän Kauppakatu, kesäkuu 2011. Kuva: AP.

No, jotain meilläkin. Helsinkiin on maalattu ensimmäiset pyörätaskut 🙂

Mainokset

4 responses to “Jyväskylän pyöräparkki

 1. Tuossa pyöräparkissa on hyvät ja huonot puolensa. Hyvää on se, että se on olemassa ja pysäköintiä yritetään vahtia. Huonoa se, että telineet ovat ahtaat ja parkki lähes aina täynnä. Telineisiin kasautuvat raatopyörät vievät tilaa. Noissa telineissä kaikki pyörät eivät pysy vain eturenkaan varassa pystyssä, joten jalattomille pyörille on usein vaikea löytää parkkipaikkaa. On nykyinen tilanne kuitenkin paljon parempi kuin muutaman vuoden takainen kaaos.

 2. Kuulostaa siltä, että tarjonta ei ihan vastaa kysyntää, todellisuus ei siis taida olla niin kaunis kuin kesäinen kuva. Ahtaisiin, epäkäytännöllisiin ja jopa fillareille vaarallisiin telineisiin törmää arjessa valitettavan usein. Olisi siinä muotoilijoilla työsarkaa.
  Kuvittelin, että tuo valvonta karsisi myös raatopyöriä. Hollannissa monessa parkissa oli etukäteen kerrottu pelin säännöt, eli jos pyörä ei liiku tiettynä aikavälinä siirretään se sivuun.

 3. Tuo on hyvä mainoskuva 🙂
  Raatoja kerätään pari kertaa vuodessa mutta ei se tahdo aina riittää. Mutta on tuo keskustan parkkitilanne parantunut viime vuosien aikana.
  Hollanti ja pyöräly, se on hieno yhdistelmä. Olimme siellä (Norgissa) ma-ke ja pyöräjärjestelyjä voi vain ihailla!

 4. Vaikuttaa lähinnä nuorten työllistämisprojektilta. Pumppu ja muutama työkalu luulisi kuuluvan varusteisiin huomioliivin lisäksi.

  Tulee mieleen Stadi biken lasten testipyörärata. Penkin korkeutta ei voitu säätää, koska Helkama ja muut pyöräedustajat eivät niitä vaivautuneen toimittamaan ja kypärää jakavat nuoret tytöt eivät tienneet mitään sanasta ”kuusikulma-avain”. Joten se siitä. Muutenkin pyörävalmistijien pitäisi ymmärtää jotain pyöränajon pedagogiikasta. Pyörälläajon oppii vanhempien hermoja kiristämättä ja ilman laastaripakettia parhaiten polkimittomilla pyörillä. Vaikka normi 12″ ilman kampia tai koko keskiö irroitettuna. Tasapainon opittua polkimet takaisin. Stadi bikessä oli jopa 16″ apupyörät. Sillä mutka-ajo rapauttaa sen vähäisenkin luontaisen tasapainon.

  Telineitä on turha uudelleen keksiä, Vestre on toimivin ja mitoituskin on jo kertaalleen tutkittu.
  http://www.stockholm.se/PageFiles/…/TK_Cykelparkeringstaden.pdf

  -jari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s