Kyllä minä niin mieleni pah…

Tuomas Kyröä mukaillen: Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ajelin polkupyörälläni joenvartta kaupunkiin. (Kyrö, WSOY 2010, Mielensäpahoittajan kirja). Vanha alikulku oli saanut hienon ajokieltomerkin, mutta tyystin oli unohdettu kertoa ja opastaa, mistä nyt sitten pääsisi eteenpäin. Miten tämä järjestely on muuttunut? Että mihin nyt pitäisi mennä?  No, joku päätös oli tehtävä, luovuin joenrantareitistä ja suuntasin länteen kohti tuttua Mäkelänkatua. Piti päästä Rautatietorille sovittuun aikaan, en voinut jäädä tutkimaan.

Näinhän se meillä menee. Kun esim. Your Move tai joku muu Stadionin ympäristöön leviävä tapahtuma saa luvan katkaista pyörätiet ei järjestäjällä kuitenkaan ole velvoitetta ohjata ja opastaa vaihtoehtoiselle reitille. Tuona kyseisenä lauantaina ainoa nuoli osoitti Kisahallin ohi kohti Mannerheimintietä. ”Tonne en kyllä autojen sekaan mene, minä ajan jalkakäytävällä!” sanoi sekä Kuopus, Apukuski että moni muu. Tosiasiassa nuoli ohjasi aika vaaralliseen vaihtoehtoon. Kyllä minä silloinkin vähän mieleni… ja varmasti myös moni jalankulkija.

* * *

Vielä Kyröstä, taitavasta kynäniekasta. Urheilukirja sisältää yhden maininnan jopa polkupyöräilystä. (Kyrö, Urheilukirja, Teos 2011). Hetken, jolloin muistaakseni Moskovan olympialaisissa maantiepyöräilijöiden rintama täytti kadun. En voi nyt kohtaa tarkistaa kohtaa, sillä annoin Apparille ostamani kirjan jo kiertoon, kesälukemiseksi kollegalle. Teen sen myöhemmin, jollei joku muu ehdi 🙂

Mainokset

One response to “Kyllä minä niin mieleni pah…

  1. Kiitos tästä artikkelista! Your move haluaa houkutella ihmisiä liikkumaan (ja ostamaan uudet kengät, välineet, pyörät…). Ne, jotka liikkuvat jo tosielämässä, voi hyvin unohtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s