Pienistä puroista…

…ne saavat alkunsa suuretkin virrat. Mikä sitten on kenellekin suurta 😉

Pyöräilen arkena hyvin pientä ympyrää. Töihin, kauppaan, puutarhalle, teatteriin, harrastuksiin, mihin nyt ihminen tavallisena arkiviikkona liikkuu. Yli 20-vuotiaalla arkipyörälläni Orvokilla, jonka kolmesta vaihteesta toimii tällä hetkellä kaksi; ihan riittävästi minulle, yksi herkempi ja yksi vähän jäykempi. Sillä mennään mitä on, liike lähtee jaloista.

En ole koskaan aiemmin laskenut arkiympyräni kilometrejä, se ei ole kiinnostanut eikä sillä ole minulle mitään merkitystä. Nyt olen senkin tehnyt, sillä lähdin mukaan 10. toukokuuta alkaneeseen leikkimieliseen kilometrikisaan. Ensimmäisellä viikolla, tiistaista maanantaihin, totesin polkeneeni pientä ympyrääni 174 km. Olin yllättynyt, sillä en ajatellut päivittäisistä pikku reissuista kertyvän tuon verran. Esim. matka kotoa työpaikalleni on vaivaiset 5 km, siis suorinta reittiä.

Kriittinen pyöräretki, kesä 2010, Helsinki

Saman viikon aikana Apukuskini polki 423 km. Pidempi työmatka ja harrastukset päälle. Yhden viikon yhteisillä arkikilometreillämme (597 km) olisimme kulkeneet Helsingistä Ouluun (607 km) tai Pariisista Bordeaux´hon (584 km). Sillä, että teimme nuo matkat fillarilla, alkaa jo olla väliä 🙂 monellakin tavalla. Ja onneksi tässä kaupungissa on monta kaltaistamme pyöränpyörittäjää!

PITÄKÄÄ PYÖRÄT PYÖRIMÄSSÄ!

Mainokset

One response to “Pienistä puroista…

  1. Paluuviite: Parsaa ja kesämehua « Luimupupu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s