Toukokuun pasta: Parsalasagne

Kuvan parsapuntit ovat venetsialaiselta torilta, jossa kävin huhtikuussa 2010, juuri tuhkapilviepisodin päätyttyä. Matkustin lähes tyhjässä lentokoneessa ystäväni U:n kanssa Venetsiaan tapaamaan Dolomiiteilla polkevia puolisojamme. Ja nauttimaan Italian keväästä.

Pari kesää sitten ostin Berliinistä kaksi Spargel buchia, parsakeittokirjaa, joista toisesta löysin tämän kuukauden pastaksi kokkaamani parsalasagnen. Mielenkiintoinen, mehevä pasta, jossa besciamella-kastike on keitetty maidoon sijasta parsan keitinvedestä.

Edellisistä muistoista ja seuraavista aineksista syntyy neljälle herkullinen PARSALASAGNE:

1 kg parsaa, suolaa, 1 tl sokeria, 50 g voita, 50 g vehnäjauhoja, ½ l parsan keitinvettä, pippuria, (muskottipähkinää), 12 lasagnelevyä, 300 g crème fraîchea, 200 g parmesania

1. Huuhtele parsat, kuori ja siisti tyvi ja leikkaa ne noin 4 cm paloiksi. Keitä parsapaloja noin 7 min suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, valuta parsat ja laita uusi lämpenemään 200 C asteeseen (kiertoilmalla riittää 180 C).

2. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja keitä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää ½ l kuumaa parsan keitinvettä ja sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Lisää parsapalat varovasti kastikkeeseen.

3. Lado uunivuokaan vuorotellen muutama kerros lasagnelevyjä ja parsakastiketta. Mausta crème fraîche suolalla ja pippurilla ja lisää siihen parmesanraaste. Levitä seos lasagnen päälle ja laita uuniin paistumaan 25-30 minuutiksi. Anna lasagnen vetäytyä paistamisen jälkeen kymmenisen minuuttia. Tämä ruoka saattaa näyttää kummalliselta, mutta maistuu taivaalliselta 🙂 Todellista kevätpastaa!

 Kuvan pasta-annos näyttää läjältä, mutta oli todella maukas. Seuraavana päivänä, kunnolla vetäydyttyään, rakennekin oli jo täydellinen. Silloin kaikki talon kamerat olivat vain matkalla jonnekin…

* * *

Pääsiäisreissulla Leccossa teimme Kuopuksen kanssa yhden illallisvierailun Liernan leiriin, kassissa parsaa, pastaa, juustoja, pääsiäispullaa, oliiveja ym. Nopea ja herkullinen parsapasta kuudelle syntyi suurin piiretin näin:

500 g parsaa siistittään, pilkotaan pieniksi paloiksi ja kiehautetaan suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä – keitinliemi otetaan talteen! Pannulle lorautetaan oliiviöljyä ja siinä paistetaan valkosipuliviipaleita, 1-2 kynttä/ruokailija. Kun valkosipuli alkaa ruskistua, lisätään pannulle prosciuttoa ja parsanpalat, kuumennaetaan muutama minuutti ja lisätään vielä kauhallinen parsan keitinvettä.  Lopuksi sekaan kumotaan 500 g keitettyjä juustotäyytteisiä tortellineja. Maukasta pikaruokaa! Ja paras parsapastaviini on tietysti se viini, jota talossa satuu olemaan  🙂

   

Mainokset

2 responses to “Toukokuun pasta: Parsalasagne

  1. Aah, parsaa. Herkulliselta vaikuttava resepti, pitää kokeilla kun kotiudumme (täällä ei ole uunia…).

    • Sinä Onnenmyyrä möngit siellä, missä tuoretta parsaa voi syödä vaikka kuorimatta ja keittämättä, korkeintaan kuumentaminen riittää 🙂 Meidän täällä kotona on pakko kuoria, kiehauttaa ja valmistaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s