Passo del Bernina, vielä kerran

Passo del Bernina

Sveitsin ja Italian teissä on pyöräilijän kannalta yksi merkittävä ero: Sveitsin puolella ei tarvitse varoa koloja.

Pitkäperjantaina Apukuski ja Iso J matkasivat aamulla fillareineen junalla Liernasta Chiavennaan. Alkumatka meni pummilla, sillä Liernassa ei voi ostaa lippua eikä lipunmyyjä ehtinyt tulla ennen vaihtoasemaa. Còlicosta Chiavennaan mies + fillari maksoi 5,40 €. Oikeastaan siihen olisi kuulunut 5 € lisämaksu, sillä kaksikko ei ollut ostanut lippua asemalta ennakkoon… mutta Suomi brändillä sai 5 euron alennuksen 🙂

Chiavennasta alkoi taas St. Moritzin & Passo del Berninan reitti , tällä kertaa kellon suuntaan, Chiavennasta Liernaan. Apukuskin viime maanantain ylämäet olivat nyt laskuja ja laskut vastaavasti ylämäkiä. REITTIKARTTA on tässä.

St. Moritzista tuli ostettua reissun kalleimmat vedet: 4,20 € pullo (keskihinta 0,18- 1 €).

Eilinen 90 km lepopäivä oli tehnyt tehtävänsä – Apukuskin mielestä ajo kulki paremmin kuin koskaan! Edes nousujen jälkeiset tasamaan 50 km vastatuuleen vetojuhtana puskien (apparin hommaa) ei tuntunut missään.

Iso J:n mittarihuuto: Matkaa kertyi tasan 200 km, kokonaisnousua 2350 m, ajoaika 7 h ja rapiat.

Polvikipuinen Juniori teki omaa treeniä Leccon ja Comon välimailla. Ja kuinka ollakkaan, ajeli Leccon keskustassa juuri kun olin Kuopuksen kanssa päiväkahvilla. Iloisia ihmeitä tapahtuu 🙂

Mainokset

One response to “Passo del Bernina, vielä kerran

  1. Harmikseni suuri osa Alppien maisemateistä oli vielä suljettuna, jykevillä puomeilla, tuli tunne ettei niille ollut fiksua lähteä ”omineen”. Siispä jäi poimimatta mm. Forgoa di Livigno 2315m, Passo di Eira 2208m, Passo di Gavia 2621m ja Passo dello Stelvio 2758m.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s