Passo del Bernina – Comolta St. Moritziin jne.

Kaukana perusvaalihumusta, Como-järven rannalla, maanantaiaamuna uni maistui. Kunnon yöuni on parasta palautumisaikaa, ”kehittyminen tapahtuu levossa” muistuttaa myös Suomen Olympiakomitean nuorille urheilijoille tekemä hauska ja hyödyllinen sivusto Huippu-urheilija.fi. Eikä tuo totuus muuksi muutu, vaikka ikää tulee lisää.

Muut vielä nukkuivat, kun Suunnistaja saattoi Apukuskin, cervélon ja road id:n paikallisjunaan Lierna-Tirano. Matka maitojunalla kestää parisen tuntia, lippu miehelle + fillarille maksoi vain 10 € .

Tirano sijaitsee noin 500 m korkeudessa, sieltä Apukuski aloitti polkemisen  Passo del Berninan (korkein kohta 2329 m) kautta St. Moritziin ja edelleen länteen Chiavennaan, josta olisi mahdollista palata polkien tai junalla Liernaan. KARTTA on tässä (vaaleansininen reitti) ja TÄSSÄ Passo Berninan Web-kamera. Nousun profiili ja tiedot clymbbike.comissa. Lähtiessä lämpömittari näytti 17 astetta, ylhäällä pitäisi olla reilusti alle 10 C, joten mukana oli kypärämyssy, paksut hanskat ja lämpöiset mononsuojat.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tien lakipisteeltä tuli viesti: Tyyntä, lyhyissä (ajohousuissa) ylös. Ei kylmä. Nyt lahkeet, kuiva paita ja huivi. Alas. Ei yhtään muuta fillaria!

Aamulla junassa Appari oli saanut tekstiviestin Ruusulta: Ztana mä ajan sua vastaan kun et herättäny…  Kaveria ei noin vain jätetä, ei edes nukkumaan! Ruusu tosiaan lähti polkemaan Apparia vastaan, Chiavennan kautta Passo del Malojalle (kartta ja profiili). Jos ymmärsin oikein, jossakin siellä kaksikko kohtasi ja aloitti palauttelun takaisin Liernaan.

* * *

Muut kolme? Suunnistaja kävi Leccossa asioilla ja teki jalkalenkin, Juniori ja Iso J rullailivat Comon suuntaan. Ehkä myöhemmin tarkempi reitti?

Mainokset

2 responses to “Passo del Bernina – Comolta St. Moritziin jne.

  1. Ajoimme J:n kera Leccon kautta Bellaggioon syömään leivokset cokiksen kera ja jatkoimme matkaa rantatietä kohti Comoa. Rantatie oli hiljainen ja asfaltti hyvässä kunnossa, aika paljon pystyi ajamaan rinnakkain. Varmaan 10km ennen Comoa käännyttiin ympäri ja palattiin takaisin Bellaggioon jossa toinen meistä söi pastaa ja toinen osti postikortit 🙂 Palauttelupäivän mittaridata kertoo matkaa kertyneen 116km, ajoaikaa 4h30min ja tasamaa-ajosta huolimatta 800 nousumetriä.

  2. Miksu teki miksut. Ei tullutkaan junalla 55 kilsan tasamaaosuutta Liernasta Ciavennaan, vaan veivaamalla. Ja siitä korkeudelta 200m nousuun kohti Passo del Malojaa 1815m, 33 kilsan mäki, vain loppupätkällä pikku kirraserpentiiniä. Sain aamupäivällä viestin, että on tulossa vastaan. Puskin St. Moritzista maltillisesti vastatuuleen kohti Passo del Malojaa, johon pysähdyin tuijottelemaan alarinteeseen. Ja kas, sieltä jo diiseli jyräsi viimeistä nousua. Mikä ajoitus. Tuumasin, että tämä on nähty, eiköhän lähdetä. Viimisen kolmekymppisen tulin peräkannella. Kiitos, Miksu!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s