Madonna del Ghisallo

Apukuski & co pääsivät perjantaiyönä Liernaan. Lauantaina poljettiin ensimmäinen noin 100 km verryttelylenkki Lecco-järven rantoja hivellen. Sanotaan, että Bellagio on kaunein kohta tuota järveä – saa nähdä, kuvat tulevat myöhemmin.

Madonna del Ghisallolle noustessa (754 m) Italian ensikertalaiset kokivat, miten arvioitu keskinopeus jo tämmöisessäkin nousussa putoaa 🙂 eikä oltu vielä tonnikerhossa. ”Lisää metrejä ja lisää tuskaa” kommentoi Juniori.  REITTI on tässä. Leccon rantakadulla oli illalla elämää… järven pinta on muuten noin 200 m meren pinnan yläpuolella.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Madonna del Ghisallo, osa jokavuotista Giro di Lombardia kisaa, on saanut nimensä keskiaikaisen legendan mukaan. Tällä paikalla Maria ilmestyi ryöväreitten uhkaamalle kreiville näin pelastaen tämän roistojen kynsistä. Madonna del Ghisallosta tuli aluksi kaikkien matkustajien, myöhemmin paikallisen papin aloitteesta pyöräilijöiden suojelija, minkä myös italialaissyntyinen, jälkeenpäin hyvin kiistelty Paavi Pius XII (paavina 1939-1958) vahvisti. Nykyään paikalla on pieni pyöräilymuseo ja siellä palaa ikuinen tuli kaikikkien kuolleiden pyöräilijöiden muistolle.

Mainokset

3 responses to “Madonna del Ghisallo

  1. Tuossa kohtaa en kyllä tarkoittanut tuskalla tulevia polvikipuja..

  2. Pääsiäispäivänä tällä kukkulalla oli jengiä kuin Vilkkilässä kissoja, ja juhlatamineissaan, taisin olla ainut fillariasuinen. Kortitkin tuli ostettua ulkokojusta, kun ei kehdannut tunkea hajuhaittaisena juhlavieraiden sekaan sisälle pieneen kappeliin.

  3. Paluuviite: Viikon fillari 44/2012 – Il Campionissimo Fausto Coppi | -mip-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s