Provincia di Lecco ja Italian kevät

Leccon maakunta (provincia di Lecco) sijaitsee keskellä Lombardian provinssia. Sanotaan, että sen maisemat näkyvät monessa klassisessa maaluksessa, mm. Leonardo da Vincin Mona Lisan taustalle. A closer look at the Mona Lisa -linkistä pääset Louvreen nimensä mukaisesti tutustumaan lähemmin tuohon kiehtovaan maalaukseen. Avaamisen arvoinen linkki.

Lecco 2011

Maakunnan pääkaupunki on noin 45 000 asukkaan Lecco, pieni kaupunki vuorten ja järven kainalossa. Kaupunki sijaitsee Como-järven kaakkoiskulmassa, noin 50 km Milanosta pohjoiseen. Milanosta on hyvät junayhteydet Leccoon.

Fillari Helsingistä Milanoon:

Huhtikuussa lämpötila Leccossa nousee päivällä usein jo 20 asteeseen eikä iltaisinkaan laske juuri alle 10 C. Toki vuosissa on eroja. Sadekuuroihin on syytä varautua.

Torstaina, Thorin päivänä 26. toukokuuta ajetaan Giro dItalian  ´2011 18. etappi Lombardiassa, Morbegnosta San Pellegrino di Termeen. Reitti kulkee koko Como-järven itärannan ja Leccon kaupungin kautta Bergamoon ja sieltä vuorille loppunousuun. ”Medium mountain stage” 147 km  kaunista järvenrantaa ennen kisan kolmea viimeistä päivää ja päätöstä.

Sinnepä sinne, pojat ovat nostaneet sukset  talviorrelle ja Natsat on pakattu! Noin 15 km järven rantaa Leccosta pohjoiseen, Liernassa, odottaa Villa Topazio. Hienot lenkkimaisemat alkavat heti omalta pihalta ja rantarataa pitkin pääsee sujuvasti siirtymään vaikkapa koilliseen kinkarejahtiin (KARTTA). Mutta päivä kerrallaan, katsotaan…

  • Tilataksi Malpensa – Lierna (4 h + 4 fillaria) 200 €, etukäteen varattuna (Taxi Varenna, Nelly and Marco Barili)
  • Taxi Malpensa – Lecco 130 €, tilattu (Taxi Varenna)
  • Malpensa Express lentokentältä Milanoon 7 €
  • Juna Milanosta Leccoon luokasta riippuen 4 € tai 6 €

Lecco 2011

Jutun kuvat ovat kuopuksen.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s