Juhla alkakoon, ilman fillareita!

Huomionkipeä yleisön rakastama kirjailija, huomionkipeä saatananpalvojaryhmän johtaja ja huomionkipeä kiinteistömiljardööri. Juuri lukemani Niccolò Ammanitin Juhla alkakoon teoksen kolme päähenkilöä. Kiitos Otavalle ja suomentajalle Leena Taavitsainen- Petäjälle tästä maaliskuussa 2011 ilmestyneestä lukuelämyksestä. Tätä kirjaa minä odotin!

Toisin kuin aiemmissa Ammanitin teoksissa, Taivaan ja maan väliltä ja Minä en pelkää, tässä kirjassa ei ajella fillarilla metriäkään. Polkupyörä esiintyy vain yhdessä kirjan loistavista kohtauksista ja siinäkin osina. Roomalisessa yksityispuistossa järjestetään megalomaniset juhlat, jotka päättyvät täydelliseen katastrofiin. Juhlien loppupuolella puoli vuosisataa katakombeissa piileskelleet ja lisääntyneet neuvostoliittolaiset urheilijat, jotka loikkasivat Rooman Olympialisissa 1960, kohtaavat juhlavieraat. Maanalainen neuvostoloikkarikansa on koristautunut parhaimpiinsa (sivulla 371-372):

Joillain oli kaulassaan rikkinäiset kuulokkeet; niihin oli ripustettu erilaisia helyjä, pullonkorkkeja ja pikku mitaleita, joihin oli kaiverrettu nimiä ja puhelinnumeroita. Toiset olivat kietoneet rintansa ympärille polkupyöränkumeja.

* * *

Naisella oli päässään sininen ämpäri. Sen sivuilta roikkui harmaita hiuksia, jotka oli letitetty pyörän sisäkumin suikaleilla ja pulunsulilla.

Parin sivun päässä vieraat avaavat keskustelun:

Muuan läskikasa piteli nyrkissään polkupyörän pyörää kuin kilpeä, heitti kepin maahan ja sanoi tunteettomalla kilellä: ”тише!”*

* Olkaa hiljaa!

Tuon enempää fillareita ei kirjaan mahdu. Niitä useammin mainitaan kyllä Helsingin olympialaiset ja aarniometsiä hakkaavat kumoukselliset suomalaismetsurit 😉 Hyvin etenevää kerrontaa, kummallinen ja loistava satiiri aikamme ihanteista ja mediasirkukseksi muutuneesta maailmasta. Kirjasta voit lukea lisää vaikkapa tästä blogista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s