Viikon fillari 12/2011 – Cono Sur

Kaikki alkoi mustapavuista, jotka laitoin perjantai-iltana likoamaan, ilman sen suurempaa ideaa niiden käyttöön. Perjantai-illat ovat mukavaa aikaa. Lauantaiaamuna ruokalehtien ja -blogien äärellä sain idean, tekisin illalliseksi Feijoadaa, brasilialaista possupataa.

Chilillä höystetyn papupadan palanpainikkeeksi sopii mainiosti keskitäyteläinen Pinot Noir, jota kotona onneksi oli. Näin taas kerran aasinsiltoja pitkin epämääräisesti kolistellen löysin samalla viikon fillarin, chileläisen Cono Surin nuorten edullisten fillariviinien etikettipyörän. Joka on muuten luomuviineissä erilainen 😉

Cono Sur Pinot Noir 2009 Organically grown grapes

Cono Sur Pinot Noir 2010

Sitten Feijoadaan. Mustapapuja oli hieman niukasti, joten käytin lisänä valkeita jättipapuja, joita olin niin ikään laittanut illalla likoamaan. Apparilla olisi trainerin ja tenniksen jälkeen iso nälkä. Helsingin makkaratehtaan chorizot näyttivät tavallisilta suomalaisilta nakeilta ja kylmä koepala maistui aika miedolta, mutta padassa maku aukesi ja yllätti iloisesti.

Paista padassa öljyssä noin 400 g viipaloitua tai kuutioitua possun sisäfilettä (makuasia) muutama minuutti.

Lisää 1 kuorittu, viipaloitu sipuli, reilu kourallinen viipaloitua purjoa, 1 tuore chili, 2-4 valkosipulinkynttä ja 4 paloiteltua chorizo-makkaraa. Jatka paistamista jokunen minuutti, niin että makkara näyttää hyvältä.

Lisää pataan muutama rkl tuoretta appelsiinimehua, pari laakerinlehteä ja 2-3  dl lihalientä.  Laita kansi päälle ja anna padan porista 10-15 minuuttia, varmista lähinnä että possu on kypsää.

Lisää pataan noin 7 dl keitettyjä mustapapuja ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

Mausta lopuksi pippurilla ja raastetulla appelsiininkuorella, lisää tarvittaessa myös suolaa. Tarjoile ja nauti riisin ja keitettyjen kasvisten kanssa – ja sen keskitäyteläisen Pinot Noirin 😉 joka ei pelkää chiliä.

Feijoada eli papu-possupata

Mainokset

One response to “Viikon fillari 12/2011 – Cono Sur

  1. Cono sur, ei hintaansa nähden mielestäni kovinkaan maku mutta etiketistä tulee aina hyvälle tuulelle, joten koriin päätyy mausta huolimatta. Eikös se viini lähinnä fiiliksen nostattaja ole?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s