Turvallista työmatkapyöräilyä

Tämä viikko on ainakin Pohjois-Helsingissä ollut talven liukkaimpia. Samaan aikaan jään alta esiin tunkeva musta asfaltti näkyy hiljalleen lisääntyvänä polkupyörien määränä. Viime tiistaina lopetin fillarien katselemisen bussin ikkunasta ja palasin suunnitellusti työmatkapyöräilyn pariin, oikealla kädellä saa jo aika hyvän otteen ohjaustangosta.

Alku oli murskaava: 1 km + 1 rengasrikko. Sepelikeliä pukkaa, lohdutteli Ville. Pakko oli jatkaa, töistä kun ei voi myöhästyä, yritin kaataa koko elopainoni etupyörän päälle. Tänään sitten harrastin turvallisinta mahdollista työmatkapyöräilyä, talutin Orvokin kotiin. Enpä ollut vaaraksi itselleni enkä muille. Tällainen rauhallinen aloitus ei loppujen lopuksi ollut hassumpi. Turha kiire pois! Lisäksi oli mukavaa todeta, että vaikka takana oli pitkä työpäivä, vain toinen meistä oli puhki 🙂

Mainokset

3 responses to “Turvallista työmatkapyöräilyä

  1. Täällä Jyväskylässäkin on paikoitellen tosi liukasta jään ja paikoitellen paksun sepelikerroksen takia. Nastat ovat olleet kengän pohjissa todella tarpeen. Muutama vuosi sitten hankimme pyöriin nastarenkaat, ne kyllä mullistivat talviajon täysin ja liukkauden pelkääminen jäi.
    Turvallista työmatka-ajoa lopputalven liukkaille!

  2. Kyllä Orvokissakin pidettiin nastat alla vielä takakumin vaihdon yhteydessä, yöpakkasia riittää 😉 Tänään taas uusi yritys!

  3. Minulla on ollut isyysvapaiden alettua kulkupelinä 2,5 metriä pitkä kaksipyöräinen tavarapyörä, joka on osoittautunut erinomaiseksi peliksi näillä tappoliukkailla. Pitkä akseliväli ja matala painopiste vakauttavat, nastat ja massa tuovat pitoa.

    Raskashan tuo on ajaa, mutta eipä pojan kanssa ole kiire. Kauppaan ehtii ja kahvikaverit jaksavat odottaa hetken, jos matkaan menee ylimääräinen kymmenen minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s