9 vinkkiä aloittelevalle pyöräilijälle

Gianluigi Napolilainen jakoi ystävillen active.comin artikkelin 9 Tips for Beginner Cyclists – 9 vinkkiä aloitteleville pyöräilijöille. Sen verran osuvia nuo Steven Peacen kokoamat muistutukset ovat, että ajattelin tiivistää ja vapaasti kääntää pääkohdat tänne sunnuntailukemiseksi. Hyvät perustelut jokaiseen kehotukseen kannattaa lukea alkuperäisestä artikkelista.

Gianluigi & Renato - Critical Mass Naples 2010

Vaikka otsikko viittaa aloitteleviin pyöräilijöihin, osuu moni kohteeseensa myös kokeneempien fillaristien joukossa, erityisesti 7-9.

1. Suojaa pääsi. Suurin osa kuolemaan johtaneista polkupyöräonnettomuuksista aiheutuu päävammoista. (Katso Liikenneturvan pyöräilykypäräanimaatio.)

2. Älä polje liian jäykällä vaihteella. (Pyöräily ja nopea kadenssi kuuluvat yhteen, eihän kenenkään polvet kestä jatkuvaa survomista. suom. huom 😉 )

3. Käytä vaihteitasi.

4. Säädä pyörän koko itsellesi sopivaksi.

5. Hanki itsellesi sopiva satula. Älä kuvittele, että mitä paksumpi ja pehmeämpi satula, sitä mukavampi siinä on istua.

6. Vaihtele asentoa ajaessasi. Niin eivät puudu kädet eivätkä takapuoli!

7. Älä pyöräile kuulokkeet päässä.

8. Tunne liikennesäännöt.

9. Pidä pää ylhäällä.

Mainokset

5 responses to “9 vinkkiä aloittelevalle pyöräilijälle

  1. Tuon listan voisi jakaa jokaisen myytävän pyörän mukana, samoin kuin liikenneturvan kypäräohjeet. Minulla on usein iso houkutus huomauttaa ihmisiä kypärä takaraivolla ajamisesta, virheellisestä selän asennosta tai aivan liian suuresta pyörästä. Huokutuksesi se tietysti suomalaisluonteella jää…

  2. Kiitos hyvästä linkistä, liitän sen vielä tuohon varsinaiseen juttuun! Eli osoitan sormella… vaikka se ei yleensä tapoihin kuulu.

  3. Ihan asiallisia ohjeita, mutta onko järjestys oikea? Minä ainakin ensiksi kehottaisin pitämään silmällä liikennettä ja opettelemaan sen säännöt ja vasta sen jälkeen puhuisin kadenssista tai kypärästä.

  4. Jos alkuperäinen juttu olisi minun, eikä Steven Peacen, tekisin aivan samoin! Ja lisäisin vielä ykköskohdaksi ”ÄLÄ KUVITTELE, että muut osaavat lukea ajatuksesi ja aavistaa ajolinjasi”.

  5. Vielä laittaisin listaan, että osta sopivan kokoinen ja käyttötarkoitukseesi sopiva fillari. Liian pienellä maasturilla katuja polkiessa tulee ihan turhaa kova hiki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s