Road ID – kaiken varalta

Kokemuksesta tiedämme, että ajavalle sattuu. Ja että jos leuassa on avomurtuma, on vaikea puhua. Että stressitilassa ei yllättäen osaakaan kuin niukin naukin äidinkieltään. Jos sitäkään.

Appari polkee paljon, kauas, kauan ja usein yksin. Lenkille lähdetään mahdollisimman kevyin taskuin, ajo- ja luottokortteja ei kannata mukana kanniskella. Kaiken varalta, yhtä paljon itseäni kuin häntä ajatellen, tilasin joitakin vuosia sitten Road IDn.

Never give up!

Road ID on yksinkertainen ranneke, johon on kiinnitetty kevyt teräslaatta. Laattaan on kaiverrettu apparin nimi, kansallisuus ja syntymävuosi. Muilla riveillä on läheisten puhelinnumerot: wife, daughter & daughter. Hintakaan ei ole paha, tällä hetkellä 19,99 $, ja värivalikoima on laaja. Punainen, pinkki, keltainen, sininen jne.

Road IDhin voi halutessaan liittää interaktiivisen lisäpalvelun, toisin sanoen http://www.osoitteen ja puhelinnumeron, joihin saa aina yhteyden. Perusterveelle aikuiselle se ei mielestäni ole tarpeellista, mutta jos kantaa kotimaan ulkopuolella mukanaan sairautta tai vammaa, joka ei näy päällepäin eikä verikokeessa, voi siitäkin olla apua. Arvelen…

Jos tämä olisi ollut jo kauan sitten – mutta eihän menneisyyden kanssa jossitella. Löytyi se mies aikanaan leukakirurgian osastolta 🙂 ja hyvin oli korjattu!

PÄIVITYS 8.11.2013

Edellisen jutun jälkeen olen tilannut kaksi RIDtä lisää. Omaan käteeni ennen viimekesäistä fillarivaellusta Belgiaan ja Kuopukselle juuri äsken tulevaa talvista Kiinan-Tiibetin reissua ajatellen. 

Omani tupsahti soraan postilaatikkoon, Kuopuksen oma tuli tullin kautta, ja maksoin siitä muutaman euron tullia. Ihan ilolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s