Fillarilla vai bussilla

Onnistuu tämä näpyttely vasemmallakin kädellä!

Olen parkkiintunut polkupyöräilijä, kuljen siis pyörällä aina ja kaikkialle, kun se vain on mahdollista. Eilen käytin pitkästä aikaa bussia, sillä koska päväkirurgian leikkausohjeissa luki ”älkää tulko omalla autolla…” tulkitsin sen koskevan myös polkupyörää. Ja hyvä niin.

Pyöräilen päivittäin Pohjois-Helsingissä, asioin Vantaan puolella, vähintään kerran viikossa käyn keskustassa, yleensä Keskuspuiston talvikunnossapidettyä reittiä pitkin. Eilen huomasin, miten tietämätön olen ollut pääkaupungin lumiesteistä,  vaikka puolisoni on niitä minulle kuvaillut. Hän polkee päivittäin kotoa Kasarmintorille. Katselin kummastuneena bussin ikkunasta…

Viikkoa aikaisemmin olin polkenut töiden jälkeen keskustaan tapaamaan nuorta ystävääni sushin ja viinilasillesen äärelle – suosittelen muuten lämpimästi Fredrikinkatu 42:ssa sijaitsevaa Sushibar + wine -ravintolaa! Poljin Mäkelänkadun itäreunaa, joka oli kuin perunapelto, mutta poljettava. Jos olisin tehnyt saman eilen aamulla, olisi ainoa vaihtoehto ollut ajaminen ajoradalla. Olin ymmällä. Jostakin syystä minun polkuni Pohjoisessa ovat tänä talvena olleet kiitettävässä kunnossa pahimpinakin pyrypäivinä. Vuosi sitten minäkin ajelin useasti samaa autokaistaa Jokeri-linja 550:n kanssa. Nyt uskon, että kauhutarinat radanvarsireitiltä eivät ole satua tai miehistä pullistelua vaan totta. Surullista, sillä ymmärtääkseni juuri tuo Pasilan asemalta keskustaan vievä fillariväylä kokoaa aamuisin monestakin suunnasta polkevia työmatkalaisia.

Silti pyöräily on edelleen minulle sopivampi tapa liikkua, lumessa ja pakkasessakin. Minä selviän talvipyöräilyn haasteista paremmin kuin talvisesta bussimatkailusta, josta voi lukea hauskan kuvauksen tästä blogista: Linja-autossa on juhlatunnelmaa 🙂

* * * * *

Kolme viikkoa kipsissä. Olen oppinut, että 10 minuutin fillarimatkaan kampaajalle saa käytettyä 40 min, kun asuu yhden linjan päässä ja vuoro jää välistä. Ja että ei ole ollenkaan varmaa, että pääset perille, vaikka bussi tulee ja ottaa sinut kyytiin. Tsumps, hetkessä auto voi sammua ja matka loppua. Ja että omaa huonoa tuulta voi fyysisen ponnistelun sijasta purkaa busseista juputtamiseen, ärhäkäimmät käyvät viattoman kuoljettajan kimppuun. Sanan miekkaa heilutellessa ei tule edes hiki.

No, Helsingissähän on oikein loistava julkinen liikenne. Talvella täytyy ottaa vain talvivara, ihan niinkuin fillarillakin. Lähteä hyvin hyvin ajoissa ja pukeutua hyvin hyvin lämpimästi.

Silti valitsen taas fillarin, kunhan tästä pääsen 😉

Mainokset

2 responses to “Fillarilla vai bussilla

  1. Tsemppiä toipumiseen!

    • Kiitos 🙂 On paljon asioita, joita voi tehdä pelkällä vasemmalla kädellä – mutta ei kuoria sipulia! Onneksi on apukuski…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s