Valoa kansalle, joka pimeydessä pyöräilee!

On siinä hyviäkin puolia, että kaupat ei mene ihan nappiin.

Kun kotona huomaa saaneensa hieman eri tuotteen kuin myyjältä pyysi, saa taas seuraavana päivänä pyöräillä töiden jälkeen lisälenkin – ja pyöräily ON kivaa 🙂 Ja jos tiskin takana vielä istuu mukava ja asiallinen myyjä, joka ei epäile asiakkaan älykkyyttä ja tarkkaavuuden tilaa, on asioiminenkin ihan ok, vaikka näissä ”Vaihtaisin tämän” tunnelmissa.

Apukuski osti Velosportista (Mäkelänkatu 95, Helsinki) fillarin valon, jota sovittelin arkipyöräänni Orvokkiin. Orvokissa on parikin telinettä hyville valoille, mutta haluaisin käyttää talvellakin etukoria, johon valon kiinnittäminen onkin jo haastavampaa. Pyöräilen ympäri vuoden, joka päivä ja kaikkialle, ja olen kyllä kokeillut virittää koriin kaikenlaisia ledejä.

Blackburn FLEAn nopealla tarrakiinnityksellä sain matalan ja riittävän leveän valon istumaan koristellun korin etureunan päälle hyvin. Lisäksi tässä valossa on aivan erityisen mukava arkeen sopiva ominaisuus, sen saa ladattua tietokoneen USB portissa 🙂 Kätevää ja sujuvaa. Pieni laturi kulkee mukana töissä siinä missä muutkin vimpaimet, virtaa tulee koneella istuessa, kunhan muistaa… Minun setissäni oli myös takavalo, jolla olen jo koristellut Orvokin takakorissa olevan joulukuusen. Näppärää.

Yritän sanoa tämän viimeisen sanottavani ilman otsaryppyjä, sillä en halua olla nyrpeä vanha akka, ainoastaan vanheneva akka, joka levittää pyöräilyn ILOsanomaa. Vielä jos pakkauksen päällä olisi suomenkielinen muistutus: VILKKUVALOT KUULUVAT LASTEN LEIKKEIHIN JA HÄLYTYSAJONEUVOIHIN. Ja mainoksiin. Ajoneuvoissa on tapana olla tasainen valo, eteenpäin kirkas ja taakse punainen 😉 Ja ehkä vielä muistutus siitä, että jos valon kiinnittää kypärään, kääntyy se risteyksessä ja välillä muulloinkin sinne tänne pään mukana. Sitä ei ehkä oman pään sisällä tule huomanneeksi. Hyvä lisävalo, kyllä.

Mainokset

One response to “Valoa kansalle, joka pimeydessä pyöräilee!

  1. Vilkkuvalo pyörässä on ihan vihoviimeinen kapistus. Hyvä etten ajanut autolla pimeällä vesisateella yhden villkuvaloisen päälle suojatiellä . Oikealla valo vilkkui ja kysyin apukuskilta mikä tuo on valo on ei tiennyt, kunnes ihan viimehetkellä tajusin että siinä oli pyöräilijä joka mulkoili vihaisesti. Meinasin hypätä autosta ja vetää tungilla päähän. Itselleni osti akullisen kiinalaisen led valon, jossa valoa piisaa vaikka maastoajoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s