Tour de France + Giro d´Italia 2011 = Mä näitä polkuja…

Tämähän on koettu 😉 Sormet kohmeessa ja leuka huurussa syyskuussa 2009 (Lue lisää: Team Torvelo Alpeilla).

Tour de Francen reitti 2011 on julkaistu jokunen päivä sitten. Ratkaisun paikkoja, vanhoja klassikkoja: Col du Galibier, Col d´Izoard.

Giro d´Italia 2011 reitiltä löysin ainakin yhden kotijoukkojen testaaman kinkareen, 15. etapin varrella oleva Passo Giau; Duo Torvelo polkaisi sinne keväällä 2009. Ja ennen Giroa vielä ehtii, sillä poikien kevätleiri huhtikuussa 2011 suuntautuu johonkin Milanon pohjoispuolelle, kaiketi järvialueelle.

Ja mahtuuhan sinne reitin varrelle tällaisen tavallisen elämäntapapolkupyöräilijänkin valloituksia, mm. ihana Orvieto, jonne kapusin Reginalla viime kesäkuussa 🙂 Helteellä ylös puhkuessani mietin, miten hieno etapin päätös tämä korkealla tuhkakivestä muotoutuneen jyrkänteen päällä seisova, vahvoilla muureilla suojattu kaupunki olisi. Ylhäältä aukeaa upea näkymä alhaalla levittäytyvään vehreään laaksoon. Orvietoon polkaistaan Giron 5. etappi 11. toukokuuta. Unohtumaton kokemus oli, kun loppusuoralla, vähän ennen kaupungin laelle saapumista ohitseni polkaisi kevyesti kirmaisten ja helmat hulmuten, nenänpää puuteroituna kukkamekkoinen täti. Hetken olin ymmällä, sitten ymmärsin… sähköpyörällä.

Ja vielä kinkareeton12. etappi, joka kulkee niin ikään hetken samoja polkuja kuin Regina viime kesänä, via Cesenático; kunnianosoitus Marco Pantanille.

Mainokset

3 responses to “Tour de France + Giro d´Italia 2011 = Mä näitä polkuja…

  1. Hei,
    kiva pyöräilyblogi. Meillä ajetaan maastopyörillä mutta maantiekisoja seurataan ahkerasti.
    Syksyisin terveisin,
    Heli

    • Heips, kummasti kuva ohjaa lukemista – vei aikaa kunnes huomasin, että lumipupu onkin luimupupu 🙂 Mukavaa, että pidit löytämästäsi, on hauskaa saada jakaa pyöräilyn ilosanomaa. Kuten ystäväni eteläisestä Italiasta sanoo: ”Sinun ei tarvitse olla Supermies pyöräilläksesi…” Hänen pyöräilyelämästään joskus lisää. Sinulle täytyy kuvasta päätellen toivotta lumista talvea!

  2. Tourin 2011 etappi 19 : Vau! Tulee vieläkin kylmät väreet pintaan. Alkulämmittelyn jälkeen Col du Telegraphe ja Col du Galibier perä perää, ja sitten vielä 14 km:n loppukiri Alpe d`Huezin huipulle. Etapin pituus vain 109 km, mutta takaan, että tasamaiden peesi-ja kirimiehet eivät ole vielä mailla halmeillakaan, kun etapin kärkisijat ratkaistaan. Tämän polkaisemalla saa käsityksen mitä kavutut korkeuskäyrät vaikuttavat keskariin. Suosittelen !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s