Lauantai – Giro di Lombardia 2010 :)

Heinäkuussa heräsin pariisilaisessa hotellissa ystäväni Tuun kanssa aamu varhaisella, jotta ehtisimme varata hyvät paikat Champs Elyseen varrelta. Tänään tuskin tarvii aivan samaan venyä. Giro di Lombardia 2010 eli Lombardian ympäriajo, yli 100 vuotta sitte alkunsa saanut pyöräkilpailu, ajetaan tänään. Lähtö on Milanosta ja maali perinteiseen tapaan Comossa, niiden väliin mahtuu 260 km Como järven ympäristön nousuja ja laskuja. Ennakkosuosikit? Philippe Gilbert numerolla 1, Thor Hushovd numerolla 77, Cadel Evans (51), Samuel Sanchez (111),… onhan niitä. Saas nähdä, millainen urheilujuhla tästä päivästä kehkeytyy 🙂

* * *

No, kehkeytyihän siitä. Illalla kuivattelimme passeja ja muuta vähäistä matkavarustustamme Villa Malpensassa hiustenkuivaajalla. Gilbert uusi voittonsa, Nibali liukastui ja kaatuessaan kohautti komeasti Piazza Cavourin kisakatsomoa, pitkan polkaisun paatteeksi vain 34 saapui maaliin. Cervelot sulivat, niilla ei kai voi ajaa etelan sateissa? Mikahan on virallinen selitys? Giro di Lombardian tuloksia voi lukea vaikka tästä linkistä, minä aion kertoa hetkisen ihan muusta. Sateesta ja sateenvarjoista.

Jerry oli hakenut vuokrapyörämme hotellilta jo edellisenä iltana. Comon aamu oli kaunis 🙂 Katsatettuamme kisatorin kävelimme tiimien autojen täyttämää rantatietä pitkin Villa Olmon kautta risteykseen, josta pojat laskeutuisivat Como-järven rantatielle. Aurinko lähes paistoi kevyen pilviverhon takaa. Ja kuka sieltä kärjessä laskettelikaan 🙂

Kärki kohtaa Como-järven 🙂

Kjell Carlström mustissaan toisena

Pääjoukkoa...

...jatkuu...

Sittenpä olikin aikaa. Käyskennellä kaupungilla, istua kahvilassa. Kun pojilla oli polkematta vajaa 100 km siirryin Piazza Cavourille seuraamaan kisaa skriiniltä. Tihutteli, kevyesti, jotkut olivat ottaneet sateenvarjot esille, minä en. Sen sijaan rullasin taas auki repussa seisovan siniristilipun, joka oli Kjell Carlströmin (ajaa sittenkin!) ryhmän hienon irtioton aikana tullut varmasti tutuksi kaikille skriiniä tuijottaville uomoille.

Piazza Cavour, Como

Tästä eteenpäin. Tihku muuttui sateeksi, sade yltyi ja voimistui. Mielen piti sentaan lämpimänä ihmiset, jotka halusivat puhua Suomesta, Aki Kaurismäen elokuvista ym. Sormia ei pitänyt lämpimänä enää mikään. Kameran yritin vain pitää kuivana.

Varmaan on ihan oikea aika päättää ammattilaispyöräilyn kausi Euroopassa. Täällä on syksy.

 

Mainokset

One response to “Lauantai – Giro di Lombardia 2010 :)

  1. Paluuviite: Ajeltiin Lombardiaa ympäri… | -mip-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s