Torstai, Thursday, Thor´s Dag? :)

Map is waiting his NEW cervélo in Helsinki… I´m eating and cycling in Como 🙂 Eilen lentokone ei laskeutunutkaan Milano Malpensaan, josa minun ja PäpSin piti tavata Jerry ja maksaa fillarit, vaan Milano Linateaan. Vaan eipä hätää, Italian paras pyörävuokraamo vei pyörät Comoon hotelli Firenzen parvekkeelle odottamaan, maksun aika olisi myöhemmin. Linatean lentokentältä pääsimme 4 € lentokenttäbussilla suoraan Milano Central rautatieasemalle, josta lähtee kerran tunnissa juna Comoon, 3,60 €. Italiassahan on Euroopan edullisinta matkustaa junalla! Juna pysähtyi Como San Giovanni asemalle, kaupungin länsireunalle, josta on lyhyt kävelymatka keskustaan. Kaupunkiin tulee kaksi rautatietä, toinen ohittaa sen ja toinen päättyy keskustaan. Malpensan junayhteys kulkee tältä Como Nord Lago asemalta, junan vaihto on Saronnossa. Matka Linateasta Comolle oli kaiken kaikkiaan nopea, helppo ja edullinen. Ja ehdimme kuin ehdimmekin perille vielä illallisaikaan, onneksi se on täällä myöhään 😉

Thorin päivän aloitimme himmailemalla fillareilla kaupunkia ristiin rastiin. Polkupyörä on aivan verraton tässäkin kaupungissa, jalan en jaksaisi tutkia ja harhailla kaikkia kauniita, kiinnostavia, pieniä, risteileviä ja mutkittelevia katuja. Ja toki tutustuimme tuhatvuotiseen Duomoon. Duomon rakennustyöt aloitettiin 1396 ja saatettiin loppuun 1740. Fasadi valmistui 1457.

Kaupunkikierroksen jälkeen lähdimme polkemaan auringosta nautiskellen Como-järven vasenta eli läntistä rantaa. Lounaalle päätimme polkea Sveitsin puolelle. Miksi? No ei miksikään, kunhan saimme syyn kääntyä eräässä risteyksessä. Ja saimmepa syödä taatusti kalliimpaa lounasta Sveitsin frangeilla kuin euroilla hinnoiteltuna 😉 Mutta hyvää, ja se on tärkeintä!

Puut. Vihreitä, suurin osa, mutta kyllä kuolleitakin ja putoilevia lehtiä jo on. Tuntuu syksyltä, vaikka päivällä auringon paistaessa on lämmin. 

Teatro socialen edessä oli kiitosten ja Kiitosten, toiveiden ja onnellisuuden puu. Minäkin kirjoitin sinne toiveeni, jonka varmasti myös moni muu lausuu. Katso huomenna…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s