I bike Italy – That´s amore!

Pyörämatkailujuttu lokakuun alkaessa, kun pojat alkavat kiinnittää maantiehärveleitä hilavitkuttimiin ja keräävät voimaa vaihtolahkeisiin (mielessä Robert Förstemanin reidet)? Miksikäs ei, sillä eihän kevätleiriinkään ole enää kuin reilut 6 kk 🙂 Ja kyllä syksy ja kevät ovat Etelä-Euroopassa kesän ohella hyvää fillarimatkailuaikaa. Kaupunkipyöräilyä voi harrastaa mykavasti ympäri vuoden, viime vuonna ajelin ystäväni kanssa iloisesti ympäri pimeää ja viileää marraskuista Kööpenhaminaa.

Kööpenhamina, syksy 2009

Tanskasta pääsee siltaa pitkin Ruotsiin, mutta minä kuljen aasinsiltaa Italiaan. Tutustuin Jerryyn keväällä 2010, kun etsin neljää kaupunkipyörää Venetsian naapuriin Mestreen, jonne lensin ystäväni kanssa katsomaan vuorilla pörrääviä puolisoitamme. Jerry toi fillarit lähes minuutin tarkkuudella hotellin pihalle josta myös myöhemmin haki ne. Ensimmäinen muistikuva: ystävällinen, rauhallinen, mukava mies.

Mr. Jerry Napoli 🙂

Jerry´s bikes

Kesäkuussa Jerry toi kaksi fillaria Bolognaan, jossa kolmen viikon Italian pyöräseikkaaluun liittyi jokuseksi päiväksi kaksi aikuista lastamme. Ja kun pyörävaras vei toisen fillarin juuri ennen Firenzeen lähtöä, rauhoitteli Jerry minua (”that happens in Italy”) ja ajeli iltasella tuomaan uuden pyörän. Luotettava ja avulias.

On the road from Bologna to Firenze

Jerry myös järjesti samaisella reissulla fillarilaukkujen kuljetuksen Roomasta Venetsiaan. Jätimme pakaasit hotelliin ja kolmen viikon kuluttua ne odottivat seuraavassa. Venetsian lentokentällä Kroatiassa pyöräillyt kanadalainen pariskunta kertoi käyttäneensä puoli päivää kuljetukseen sopivien laatikoiden  etsimiseen…

Bike Bags from Rome to Venice

Tutustu tähän: Rental bike Italy. Jerryn firma ei ole perinteinen polkupyörävuokraamo, jolla on varasto, josta fillarit noudetaan ja jonne ne palautetaan. Se järjestää räätälöityä polkupyörävuokrausta ja tarjoaa myös kaikkea mahdollista muuta siihen liittyvää palvelua. Kuljetuksia, majoituksia, varusteiden siirtoa. Mitä vain keksit kysyä! Keväällä hän mm. kartoitti Venetsia-Mestre alueen hyvät urheiluhierojat 🙂

Bagnoreggio

Jos lennät Milanoon ja haluat polkea tasangon halki järville, voit tilata fillarin lentokentälle ja laittaa laukkusi matkaan kohti hotellia. Tai jos haluat pyöräillä Gardajärveltä Veronaan/Venetsiaan ja tulla junalla takaisin, voit tilata fillarin hotelliin ja palauttaa sen määränpäässä. Tai lähteä Bolognasta Firenzeen ja edelleen Toscanan maaseudulle, Roomasta rannikkoa ylös pohjoiseen tai alas etelään… Siis kuten haluat 😀 Päiväksi, kahdeksi, viikoksi. Suosittelen lämmöllä erityisesti tavallisille retkipolkijoille, perheille ja porukoille, pariskunnille, mutta miksei myös toisinaan skinsuitiin ja munakypärään pukeutuville maantiekiitäjille tai kaiken kokeneille vuoristohemmoille 😉

Next camp in Como!

I bike Italy! Koska siellä on niin… no, se on koettava itse.

Jerry! Next April I´ll go to Como to visit map & co during their spring camp – and you´ll be there too!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s