La classica delle foglie morte

Foglie mortekuolleet lehdet. Autumn leaves – Les feuilles mortes – Edith Piaf. Neljä kieltä, kolme tulkintaa vanhasta klassikosta.

Unioninkatu, Helsinki, syyskuu 2010

Onpa tämä sattumaa. Eräänä heinäkuisena viikonloppuna  pyöräilin Pariisissa  mm. Alberto Contadorin, Lance Armstrongin, Andy Schleckin, Mark Cavendishin ja  Thor Hushovdin kanssa. Nyt näyttää siltä, että lokakuussa pyöräilen Comossa (Lombardia, Italia) taas kerran jokusen itseäni vireämmän ja vahvemman pyöräilijän kera; mutta kuten Pariisissa, vaikka ajaisimme samoja teitä, samana päivänä, emme pääse reitille ihan samaan aikaan… siitä pitävät viimeistään järjestyksen valvojat huolen.

Sattumaa sinänsä, sillä minun syysloman ajankohdan määrää yksiselitteisesti työnantaja ja kohteen yhtä määrätietoisesti ystäväni Tohelo. Syyslomakohde valittiin ruoan, risotto & polenta, ei juuri minkään muun perusteella 🙂 Lennot olimme varanneet jo ajoissa, viikko sitten katsastimme hotelleja ja ihmettelimme, että onpas niitä nyt varattu. Keskellä karua syksyä. Pakko etsiä ja varata itsekin jotain, kun näyttävät huoneet loppuvan. Sitten joku vinkkasi Giro di Lombardian tämän vuotisesta reitistä.

Giro di Lombardia, ”the classic of the falling leaves”, on turkasen pitkä ja raskas yhden päivän mittainen pyöräkisa, joka päättää  Euroopan kilpailukauden. Sitä on poljettu jo yli sadan vuoden ajan, ensimmäinen startti Milanossa oli ennen Euroopan sotia (kolmiliitto) vuonna 1905. Tämän vuotinen kisa poljetaan lauantaina 16. lokakuuta 2010. Reitti on vaihdellut usein, tänä vuonna 2010 LÄHTÖ on Milanossa ja MAALI Comossa (klo 16:47 – ), joka sivuutetaan kerran jo 260 km pituisen kisan alkutaipaleella (klo 11:37 – ).

Saas nähdä 🙂

Mainokset

3 responses to “La classica delle foglie morte

  1. Hiukan joutuu, ehkä seuraamaan komeita meidän näkökulmasta nuorehkoja hyvä kroppaisia öhm siis kuntoisia miehiä trikoissa ;==) (suu messingillä)

    • Voi ei ja ah, mitä kaikkea sitä syyslomalla joutuukaan katselemaan 😉 Ja me etsittiin vain hyvää risottoa ja polentaa!

  2. Aina mennään tilanteen mukaan….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s