Autoton päivä – saldo

Eilen keskiviikkona 22.9.2010 vietettiin kansainvälistä autotonta päivää. En julista, en saarnaa, en ahdista, toteanpa vain että minulle jäi erityisen hyvä mieli. Eikä se johdu siitä, etten joutunut käyttämään etukorissa mukana kulkeneita kurahousuja & sadetakkia, vaan ihan muusta syystä.

Juuri näin!

Päivällä minulla oli ilo ja kunnia olla mukana järjestämässä erään suuren helsinkiläisen ala-asteen kolmasluokkalasille fillarirataa, jossa treenattiin pyöräilyn ja liikennekulttuurin perustaitoja. Kolmas luokka on se, jolloin niin monessa koulussa lapset kautta Suomen maan saavat tulla fillarilla kouluun. Ja ainakin täällä pääkaupungissa he myös tulevat, koulun ympäristö on syksyisin ja keväisin värikäs fillariparkki 🙂

Erityisen mukavaa oli suunnittelun ja käynnistyksen jälkeen katsella, miten isot kuudesluokkalaiset kantoivat vastuun pienempien polkijoiden ohjaamisesta! Rataan kuului tietenkin autenttinen katu & pyörätieosuus. Kävellessäni pyörätien laitaa totesi ohikulkeva iäkäs rouva suurinpiirtein näin: ”On se hienoa, että lapsia opetetaan näyttämään suuntamerkki. Mutta kukahan opettaisi noita autoilijoita?” 😉

Critical mass Helsinki 22.9.2010

17:00 Havis Amandalla oli runsaasti väkeä lähdössä syyskuun kriittiselle pyöräretkelle. Minusta tuntuu, että reissu oli iloisempi ja äänekkäänpi kuin vähän aikaan 😀 Mapin laskujen mukaan polkijoita oli saman verran kuin elokuussa. En usko… oli meitä enemmän.

Mannerheimintie

Emme tarvitse Helsinkiin lisää pyöräteitä, suomalaiset pyörätiet ovat niin hankalia ja vaarallisia, muille kuin lapsille. Ajaisin mielummin autojen kanssa samalla ajoradalla, samoilla säännöillä, vain vähän hitaammin.

Tarvitsemme lisää pyöräilijöitä, siitä syntyy väkisin pyöräkulttuuri.

Tai miten se meni. Naapurissa Kööpenhaminassa ei ole pyöräilijöitä. Siellä on ihmisiä, jotka liikkuvat pyörillä 😉 You Tube: Copenhagen – City of Cyclists

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s