Helsinki 12.9. – Bears and bishops

Heti alkuun aasinsilta – miten tämä ”Karhuja ja piispoja” juttu liittyy pyöräilyyn? Eilen aamulla olin lähdössä ystäväni kanssa aamupyöräilylle. Tapasin keittiössä unisen kuopuksen, joka kysyi, olenko jo käynyt katsomassa Karhuja Senaatintorilla.  En ollut, enkä käynyt eilenkään, sillä rengasrikko muutti meidän suunnitelmiamme. Tänään sunnuntaina polkaisin siis Helsingin keskustaan.

Voisiko tälle historialliselle tapahtumalle olla hienompaa kehystä? Senaatintorilla vierailevat karhupatsaat United buddy bears olivat hurraamassa kädet ylhäällä, kun Suomen ensimmäinen naispiispa, Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola vihittiin virkaansa.

Tuomiokirkko 12.9.2010

"Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille." Luuk. 6:31

Minne siis pyöräillä syksyisessä Helsingissä? Tänne! Karhupatsaat saapuivat senaatintorille 1.9. ja ovat siellä vielä pitkään, 26. lokakuuta asti. Näyttely United Buddy Bears – the Art of Tolerace puhuu nimensä mukaisesti suvaitsevuuden puolesta. Kukin patsas edustaa yhtä YK:n tunnustamaa valtiota. Lisää maailmaa kiertävistä berliiniläisistä karhuista voit lukea vaikkapa näistä linkeistä: Buddy Bears HS kulttuuri. Ja tässä vielä makupaloja:

Venäjä

Tanska

Suomi

Senaatintori 12.9.2010

Niger

Libya - Liberia - Libanon

Luxemburg

Argentiina

Paluumatkalla pysähdyin Paloheinä majalle. Kökän maastokarhut olivat juuri tulleet lenkiltä, pihalla pyöri tusinan verran hikisiä ja nauravaisia junnuja 🙂

Metsäkarhut / CCH

Mainokset

2 responses to “Helsinki 12.9. – Bears and bishops

  1. Voi kun olisin jaksanut eilen sen renkaan paikata, niin olisin ollut tuolla. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s