Sinulle – LIVEstrong

Jos joka neljäs ihminen sairastuu elämänsä aikana johonkin syöpäsairauteen, tarkoittaa se tänäänkin montaa hämmentynyttä kohtaamista lääkärin kanssa, kun hän kertoo diagnoosin. Montaa jännittynyttä odotusta matkalla tutkimuksiin. Montaa huonovointista heräämistä leikkauksen jälkeen. Montaa väsynyttä matkaa hoitoon. Montaa tuskaista ja kiukkuista kysymystä – miksi minä, miksi nyt? Mutta varmasti myös montaa epävarmaa aavistusta – se on poissa minusta.

Tämä on anonyymi mutta hyvin henkilökohtainen viesti minun ystävälleni, unohtamatta 28 miljoonaa muuta syöpäpotilasta ja heidän läheisiään. Minulle juuri sinä olet verta ja lihaa, et tarina etkä luku tilastossa.

”What other choice is there but to hope? We have two options: give up or fight like hell.” -Lance Armstron-  Tribute

LIVEstrong

Kuuntele: Wideawake: LIVESTRONG live ”It may break my body but never brake my soul!”

Miten tämä juttu liittyy pyöräilyn ilosanomaan? Jos et ymmärrä, lue mitä kirjoittelin Lance Armstrongista  22.7.2010 jutussa Minä ja Lance Armstrong.

Syövät yleistyvät maailmanlaajuisesti väestönkasvun ja väestön ikääntymisen myötä, siitä on tullut yleisin kuolinsyy. Työurien katkeaminen ennenaikaisiin kuolemiin tai työkyvyttömyyteen tarkoittaa suuren inhimillisen tuskan lisäksi myös merkittäviä kuluja; American cancer societyn mukaan vuotuiset menetykset kansantaloudelle ovat jopa 700 miljardia euroa, eikä tässä ole vielä mukana hoitokulut.  Kiinassa on parhaillaan meneillään Maailman syöpäkonferenssi, jossa järjestö tänään esittelee  yhdessä LIVEstrong säätiön kanssa tekemäänsä tutkimusta. Tutkimuksen pohjana ovat olleet WHO:n laskelmat.

Yöpöydälläni on kirja, jonka sain lainaksi ystävältäni, joka menetti äskettäin rakkaan veljensä. Syöpätutkija, professori Inkeri Elomaa: Syöpälääkärin kädenjälki – Tartu toivoon (Recamell oy 2009). Olen vasta aloittanut kirjan, mutta sekä teksti että sisällysluettelo ovat tehneet minuun vaikutuksen. Elomaa kertoo omasta työstään, syövän hoidosta, arvoista, potilaistaan. Suurista Naisista, Vahvoista Miehistä, Urheista Nuorista. Tieteellisen tarkkaa ja samalla inhimillistä, lämmintä tekstiä.

Tietoa syövästä sairastuneille, omaisille ja läheisille löydät täältä: Syöpäjärjestöt.

Linkki LIVEstrong -säätiöön on tässä: LIVEstrong.


Mainokset

One response to “Sinulle – LIVEstrong

  1. Hengessä mukana, hyviä, vahvoja ajatuksia lähettäen Sinulle tuntematon MIP,n ystävä. Jos kosketata minun ystävää, kosketat myös minua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s