Apukuskin koulutusta

Sain käyttöoikeuden mapin Chesiniin. Siihen, jota olin hakemassa kesällä 1989 Veronasta. Italian liiroilla maksettuun 🙂 Saan polkea todellista vintagepyörää, ja sehän sopii minulle!

Chesini 1989

Käyttöoikeuteen kuuluu yhteislenkit mapin kanssa. Minulla on siis melkoisen hyvä apukuski, semmoinen kotivara Lance, jonka perässä on mukava rullata ja himmailla. Olemme polkeneet jo muutaman yhteislenkin, ja koska toivon niiden jatkuvan, annoin apukuskille tänään uudet ohjeet.

Ylämäessä on paras, että appari polkee omia aikojaan, tehköön mäkivetoja jotta mielenkiinto säilyy. Parhaan kinkareen tuo ehtii kavuta vaikka kahteen kertaan 😉

Hyvinhän se sujuikin, map töräytti aina mäen päälle minua odottelemaan. Kunnes parin-kolmen tunnin crusailun jälkeen tapahtui jotakin… Himmailimme loppumatkaa yhden nuoren cervélo-pojan takana. Tömpäreen kohdalla map taas iski ja katosi. Siis todella katosi. Miestä ei näkynyt missään, ei mäen päällä, ei suoran päässä, ei seuraavassa risteyksessä. Jarruttelin risteyksessä, kurkin ja valitsin sitten vasemman, sinne muutkin kääntyivät. Ja sieltähän map löytyi. Oli odotellessaan sopinut iltatennikset, laskenut kahvikolikot, säätänyt kypärän ja varmaan harjannut hampaat – ai niin, eihän sillä ollut hammasharjaa mukana.

Mikä ihme siihen meni? Täytyy jatkaa koulutusta.

* * * * *

Apukuski eli apuajaja on kilpapyöräilyn termi, jolla tarkoitetaan pyöräilyjoukkueen ajajaa, joka kilpailussa tukee ajollaan joukkueensa johtajaa. Apukuskin tulee siis tehdä kaikkensa kapteenin vuoksi 😉


Mainokset

One response to “Apukuskin koulutusta

  1. Koulutus on pahasti kesken, jos appari katoaa…. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s