Tour de Tallinn

Kaikki alkoi Pariisissa, kun rikoin hyvin häilyviä rajojani ja osallistuin opastutellu pyöräretkelle. Huomatakseni, miten mukavaa on ajaa jonkun perässä, ilman karttaa ja kompassia, ja miten mukavaa on kuunnella tarinoita kaupungista, jonka kuvitteli suurin piiretin tuntevansa.

Kun ystäväni P soitti ja sanoi varanneensa lauttaliput ja hotellin kahdelle akalle & kahdelle tsygälle minä googlasin Tallinnan opastetut pyöräretket. Löysin yhden ja laitoin e-mailin, johon Toomas vastasi. www.citybike.ee

 

Polkaisimme siis vähän ennen viittä (17:00) Tallinnan vanhassa kaupungissa Uus 33 sijaitsevan toimiston/myymälän/pyöräkorjaamon eteen. Matkaan oli lähdössä yhteensä yhdeksän hengen seurue, in english, toki palvelua saa tarvittaessa muillakin kielillä. Myös suomeksi 😉

Matkaajia Euroopasta ja Aasiasta & me kaksi suomalaista. Me kaksi, jotka olemme visiteeranneet jo aikanaan Neuvosto-Eestissä. Ja siitä eteenpäin aina uskollisesti kerran kesässä ja talvessa. Olemme nähneet kaiken… emmekä silti tienneet mikä tuo puisto oikeastaan oli, miten se oli syntynyt ja säilynyt ja mikä sen merkitys tämän päivän arjessa on. Tai ymmärtäneet, mikä on matkailun ja turismin merkitys tälle kaupungille; Virossa on 1,3 miljoonaa asukasta ja vuosittain siellä käy yli 2 miljoonaa turistia. Huh.

Ennen meidän starttia lähti matkaan seitsemän naisen polttariseurue, seitsemän hengen kimppapyörällä polkien. Pyörävuokran ohella CITYBIKE tarjoaa näillä 7 hengen pyörillä myös kuljetuksia ja opastettuja ajeluja.

Oppaamme oli sympaattinen nuori mies, joka hoiti tehtävänsä rutiinilla ja ok. Luulen, että hän on ratapyöräilijä. Tuli vain sellainen tunne. Jännitystä? Tai jotakin… Hän tiesi faktat, puhui ok ameriikkalaisella aksentilla (nopeasti), polki reippaasti, mutta ei ihan ymmärtänyt polkuturistin tempoa. Minä ja P olimme joukosta ainoat, jotka olimme nähneet kaiken aiemmin. Muille joukkueen jäsenille kaikki aukesi ensimmäisen kerran; he kaipasivat selvästi aikaa ihmettelyyn. Toivon ja uskon, että pojat oppivat päivien myötä. Ettei kiertopolkaisu ole kisa vaan fiilistelyä ja läsnäoloa 😉

Kadriorka Park – Swan Lake

Retki kesti noin kaksi tuntia ja maksoi 16 € vuokrafillarilla ja 8 € omalla fillarilla. Edullinen, sanoisin. Hintaa voisi nostaa, mutta myös aikaa voisi varata tunnin verran lisää. Kaksi tuntia uteliaille, kaupunkiin virittyneille matkailijoille on aika vähän. Suosittelen lämmöllä tämän firman palveluja ja toivon pojille onnea ja menestystä yrityksensä kanssa!

Puhkaja, Tauno  Kangro 1996

Puhkaja, Tauno Kangro 1996

I bike Tallinn 😀

* * * * *

Fillarin kuljetus reitillä Helsingistä Tallinnaan maksaa suomalaisella Eckerö Linella kesällä 2010 5 €/suunta. Sekä meno- että paluupäivänä laivalla oli useita polkupyöriä. Tallinnassa ei ole hyvää kaupunkipyöräkulttuuria eikä juurikaan pyöräteitä tai -kaistoja. En ihmettele, että paikalliset tuntuvat valitsevan mieluummin jalkakäytävän kuin ajoradan. Pyörä kaupunkiretkellä Tallinnassa on erinomainen himmailuväline, mutta minun mielestäni edellytyksenä on riittävä siviilirohkeus ajaa autojen seassa; jos et rohkene ajaa Helsingissä Hämeentiellä älä lähde fillarilla Tallinnaan, siitä voi tulla ilon sijasta stressiä 😉

Helsinki-Tallinna 1.8.2010

Majoitumme Viru hotellin 21 kerroksessa Tallinnan kattojen yllä, pyörämme yöpyivät alakerrassa matkatavaroiden säilytyshuoneessa. Ei huolta 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s