Minä ja Lance Armstrong

Viikonloppuna minä ja Lance Armstrong pyöräilemme Pariisissa.

Ei, emme samassa seurueessa emmekä varmaan edes samana päivänä. Kun Lance polkee kaupunkiin minä yritän olla kadun varrella katsomassa.

Lance Armstrong on yhdysvaltalainen, kaikkien aikojen menestyksekkäin maantiepyöräilijä ja varmaankin yksi sitkeimmistä ja sisukkaimmista syövästä selvinneistä ja toipuneista henkilöistä. Mr Armstrong voitti Ranskan ympäriajon seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 1999-2005. Tätä käsittämätöntä uraputkea ennen hänellä oli takanaan vuonna 1996 todettu kivessyöpä, joka oli ehtinyt levitä keuhkoihin ja aivoihin.

Mr Armstrongin comeback 2.0 alkoi viime vuonna loistavasti, mm. Ranskan ympäriajossa 3. sija. Tänä vuonna kisa kulkee siinä siinä, mutta miehellä, joka on jo polkenut itsestään legendan, on sekä mainosarvoa että sanottavaa epäonnistumisistaan huolimatta. Ja tulihan tiistaina 20.7. hieno näyttö! Meni kisa miten tahansa, Lance kiinnostaa.

Tour de Francen voittajan keltainen väri jatkaa matkaa hänen perustamassaan LIVEstrong säätiössä, joka tekee työtä syöpään sairastuneiden auttamiseksi tuottamalla ja levittämällä niin tietoa kuin tukea. Säätiön ensimmäinen kannatustuote oli keltainen silikoniranneke, johon on painettu säätiön nimi = iskulause LIVESTRONG. Eli Lance sen aloitti 🙂 Nyt näitä erilaisia hyväntekeväisyysrannekkeita on jo kasapäin, Suomessa mm. Lastenklinikan kummit ry, Suomen lyme borrelioosi ry, eri syöpäjärjestöt ja Ronald McDodald lastentalosäätiö. Liitän tähän myös pikkukriittisen artikkelin hyväntekeväisyysrannekkeista…

"Hyvää Joulua kummin poppoolle t: kummi-poika"

”We believe in life.
Your life.
We believe in living every minute of it with every ounce of your being.
And that you must not let cancer take control of it.
We believe in energy: channeled and fierce.
We believe in focus: getting smart and living strong.
Unity is strength. Knowledge is power. Attitude is everything.
This is LIVESTRONG.”

Säätiön koko manifesti, josta ohessa on alku, on luettavissa kokonaisuudessaan TÄÄLLÄ.

Syöpä koskettaa meitä kaikkia. Suomessa useampi kuin joka neljäs sairastuu  jossakin vaiheessa elämäänsä syöpään. Naisten yleisin syöpämuoto on rintasyöpä ja miesten eturauhassyöpä. Vuosittain todetaan yli 20 000 uutta syöpätapausta. Jos et itse sairastu, niin varmasti joku lähelläsi tarvitsee tukeasi, jotta hän ei lannistuisi vaan jaksaisi sairaudenkin keskellä elää elämäänsä vahvasti. Se voisit olla yhtä hyvin sinä.

Tietoa syövästäSyöpäjärjestöt, Duodecim Terveyskirjasto, Suomen Syöpärekisteri

Mainokset

2 responses to “Minä ja Lance Armstrong

  1. Jaksamme tukea läheisiämme myötä- ja vastamäessä ❤ Myötäajatuksia kaikille sairastuneille ja heidän omaisille ❤

  2. Hyvää tekstiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s