Mitä on KEIRIN?

Lyhyesti sanottuna, se on mopon perässä pyöräilyä. Mutta koska kyse on ratapyöräilyn kilpailumuodosta, ei sitä tietenkään voi sanoa lyhyesti.

KEIRIN on ymmärtääkseni Japanista alkunsa saanut ratapyöräilyn muoto, jossa ensimmäiset kierrokset ajetaan moottoripyörän/mopon perässä. Ajajia on erässä kuusi. Mopo nostaa vauhdin ilmeisesti lähes 50 km, minkä jälkeen se ajaa sivuun ja rata on vapaa. Tänään seuraamassani kisassa tuota vapaata tykitystä oli noin 1½ kierrosta. Japanissa keirinissä kilpailtiin jo II maailmansodan jälkeen 1948 ja Olympialajina se oli ensimmäisen kerran Sydneyssä 2000. Tässä on linkki Kööpenhaminen world cup Keiringiin helmikuussa 2009 http://www.youtube.com/watch?v=MedBqoFPv-o&feature=fvw . Hyvä video. Etsi joukosta mopo!

Käpylä, Helsinki 17.7.2010

Ehdin seuraamaan tänään Käpylän Velodromilla ajettuja ratapyöräilyn SM-kisoja aika niukasti. Huonosti nukutusta ystä ja aamukahvimaidon loppumisesta seurasi hyvin hidas aamu, joten olin 10:00 alkaneissa kisoissa vasta 11 aikaan ja 12 pintaan minun pitikin jatkaa matkaa kakkutalkoisiin. Käytännössä näin keirinin karsintaeriä, mapin serkku oli jo ajonsa ajanut.

Yllätyin siitä, miten mukavaa seurattavaa nopeatempoinen rata-ajo oli. Olisin viihtynyt aurinkoisessa katsomossa pidempäänkin. Yllätyin myös kuullessani, että keiraamassa oli mm. pikaluistelija Mika Poutala. Vanha Märsky, totesi kuopus illalla ruokapöydässä.

Go Go Go!

Poutalaa ja muita polkijoita lainkaan väheksymättä, päin vastoin, en malta olla toteamatta, että viime talvena pyöräilyyn tutustuneen Serkun ero Suomen kärkeen näyttää olevan pienempi kuin Suomen kärjen ero maailman kärkeen – ja se olkoon Serkun onni 🙂 On se aina niin mukava nähdä, miten pyöräily on kivaa! Ja löytyi sieltä pienen etsiskelyn jälkeen Viikon fillarikin, ensi maanantaille 😀

Serkun sarja, mutta ei serkku

* * * * *

Liekö juuri ensimmäistä kertaa ratapyöräilykisoissa olleen Poutalan ansiota, että sunnuntain Helsingin Sanomissa oli sivulla A15 pitkästä aikaa juttu kotimaisesta pyöräilystä 🙂 Hyvä niin. Pyöräilyharrastuksen lisääntyessä  nopeatempoinen ratapyöräily sopisi varmasti ”kesälajiksi” monelle muullekin. Pyöräilyn ilosanomaa tämä kaikki!

Samainen sunnuntaiaamun lehti kertoi tulospalstalla, että pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa Portugalissa Suomen nuorten ykkösjoukkue keskeytti rengasrikon vuoksi; kakkosjoukkue polki kolmanneksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s