Torstai 1.7. – Alppien juurelle Bassanoon

Aikainen aamu Ferrarassa. Saimme aamiaisen jo 6 jàlkeen ja lähdimme polkemaan 6:55. Suunnitelmissa oli edetà karttaa lukien pikkuteitä pohjoiseen, sinne missä Alpit alkavat.

Aloitimme pàivàn polkemalla hetkisen Po-joen vasenta rantaa, jossa kulkee hyvä pyöräreitti aina suistoalueelle asti.

Po-joen vasemmalla rannalla on merkitty pyòràreitti

Kuin Hollannissa?

Po

Halusimme kiertàà Rovigon kaupungin itàpuolelta, ja siità tulikin varsinainen sik-sak kylàstà kylààn. Onneksi oli aikaa, eikà tasamaalla pitkàtkààn pummit harmita, toisin kuin vuoristossa. Katselimme maalaismaisemaa, sen minkà nàki, sillà maa oli todella niin tasaista ettei maisema juuri tiesvartta pidemmàlle auennut. Kuin Hollannissa, ainoat nousut olivat siltoja, niità odottikin innolla nàhdàkseen vàhàn pidemmàlle. Viljelymaiden keskeltà jài erityisesti mieleen kirkkaat sitruunan, aprikoosin ja muut heleàn vàrisen talot. Kauniita!

Padova oli kaunis kaupunki. Saapuessamme muurien sisààn Prato della Vallen aukiolle tuli mieleen jostakin syystà Pariisi. Aukea poikkesi kokemuksistani Italiassa.

Prato della Valle

Pàivàn persikka

Padova

Mapin vahtiessa pyòrià kàvin Sant Antonion Basilikassa, jossa oli ks. pyhimyksen hautakappeli. http://www.basilicadelsanto.org/ Hieman mietittyààn valvoja pààsti minut sisààn pyòràilyshortseissani, vaikka niità ei saanutkaan kiskottua polvien pààlle. Kirkon ulkopuolella oleva aukio oli tàynnà erilaisia uskonnollisia matkamuistoja yms. myyvià kojuja. Merkillistà, minusta.

Tàmmòisià kynttilòità

Jatkoimme Padovasta Brenta-joen vasenta rantaa kohti Bassano del Grappaa. Olin haaveillut näkeväni Alpit jo kaukaa, kuvitellut miten ne murtavat tasaisen maan profiilin. Mutta sain polkea lähes juurelle asti ennen kuin näin ne, sillà vuoret olivat kummallisen sumun peitossa.

Bassono lepää kauniilla paikalla Brenta-joen rannalla ja Monte Grappan, viinavuoren juurella. Kaupunki on tunnettu mm. Palladion v. 1569 suunnittelemasta puusillasta, Ponte Vecciosta. Ja tietysti italialaisesta after-dinner juomasta, viininperskoista valmistetusta grappasta.

Ponte dei Alpini, Bassano

Bassanossa etsimme hotellia, joka olisi hyvàllà paikalla eli làhellà vanhaa kaupunkia ja liittymàteità. Lisàksi halusin nàkòalan Alpeille, jotta tietàisin koko ajan, missà olen. Lòysimme etsimàmme: Hotelli Brenneron http://www.hotelbrennero.com/ kolmannen kerroksen huoneesta ja WC:stàkin nàin mm. vuoren, jota pitkin aloittaisin seuraavana pàivànà kapuamisen ylòs Cima Grappalle.

Tuonne!

Tànààn poljimme 145,8 km, kokonaismatka on nyt 1170,1 km.

Lopuksi. Life of Cyclist. Hàn purkasi pienet matkatavaransa, joi kylmàn coca colan, kàvi suihkussa ja alkoi katsella TVstà Astanatallin promoa. Sunnuntaina alkaa Tour de France.

Kolmen viikon matkatavarat?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s