Maanantai 28.6. – Pummi Bolognese

Viimeyònà vatsan vieressà oli (taas kerran) hyvà nukkua. Sòimme illallista hotellin làhelleà olevassa afrikkalaisessa ravintolassa www.ristoranteafricano.it . Minà nautiskelin senegalilaista yassaa ja ajattelin rakasta tyòtoveria ja ystàvàà T:tà, joka vietti vuosikausia tuossa maassa, varmasti myòs yassaa kokaten. Meidàn ateriamme ei alkanut kanan kiinniotosta ja kaulan katkaisusta, kuten T:n tarinat 😉

Map & nuoriso làhtivàt junalla Riminille, minà pààtin tehdà pienen maaseutupolkaisun Bolognan pohjoispuolella. Suunnitelmissani oli noin 50 km jalkoja rentouttava tasamaalenkki, joka kasvoi 70 km perinteisellà ”tàmàkin liittymà vie vain moottoritielle” pummilla. Uudesta kartasta huolimatta oikean reitin lòytàminen oli vaikeaa, jàlleen paras apua oli parhaimmillaan 500 m vàlein kysytty neuvo paikallisilta. Italian taitoni riittàà avaamaan keskustelun fraasilla ”Anteeksi, en puhu hyvin italiaa mutta onkohan tàmà tie… ei moottoritie, polkupyòràllà.” Se riittàà. Apua on tullut aina, riittàà kun ymmàrràn sanat suoraan, vasemmalle ja oikealle.

Mutta mità sitten oli Bolognan takana:

maissia

viinià

pààrynòità

vàhàn kaikkea

ja paljon paljon muuta. Emilian maakunnan lempinimi on Làski, mikà viittaa herkuttelevaan, herkulliseen ruokakulttuuriin.

Lenkille tuli pituutta 70,7 km, Giron kokonaismatka on nyt 907,8 km.

Illalla Riminilta palasi tukkoinen ja ròhivà Map, muut jàivàt sinne yòksi. Tukkoisuus oli sen verran pahaa, ettà muutimme jo ennakkoon seuraavan pàvivàn ajosuunnitelmia.

Hotelli Arcoveggio, Bologna

Mainokset

One response to “Maanantai 28.6. – Pummi Bolognese

  1. Siis todellista lähiruokaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s