Keskiviikko 23.6. – Pastaa ja Perjantai

Covigliaio

Tàmà pàivà oli omistettu levolle, lukemiselle ja ajatuksille. Hotelli Il Cigno sijaitsee sopivasti puolivàlissà Bolognaa ja Firenzeà, ties S 65 varrella. Tieltà, joka hotellin kohdalla kulkee 900 m korkeudessa, on reilun kilometrin matka hotellin pihaan; korkeuseroa tàllà matkalla on 150 m! Hotellin esiteen mukaan sieltà on tunnin matka kumpaankin em. kaupungeista, siis autolla. Jàin miettimààn, mità kaikkea eilisestà olisi jàànyt paitsi, jos olisin hurauttanut matkan fillarin sijasta autolla. Olisinko ehtinyt huomata perhoset ja tuntea kukkien tuoksun?

Unikoita, tie S 65

 Ruusujen paras kukinta-aika on toukokuu, mutta kylmàn ja myòhàisen kevààn vuoksi saimme nauttia vielà rippeistà. Aamiaisella seuraamme liittyi hotellin koira Venerdi, Perjantai, jonka kanssa tein aamukàvelyn làheiselle rinteelle. Koira nàytti tuntevan hyvin polut ja reiti, joistakin tiheikòistà meille tuli vàhàn erimielisyyttà. Kaikista pusikoista en mahtunut làpi 😉

Venerdi

 Pàivàn lintu oli pààskynen, myòs kàki kukkui jossakin rinteillà. Meidàn muiden levàtessà ja làmmitellessà altaalla teki map taas tiedustelumatkan làhimastoon. Ei kàynyt sentààn ihan Firenzessà, tyytyi polkeman kinkareita Firenzuolan suunnassa, arviolta 70-80 km. Huomenna, kun me poiljemme, on sitten mapin lepopàivà 🙂

Kaukopartio MAP

LEPO!

Olimme aamulla kysyneet mahdollisuutta ruokailla hotellin ravintolassa, ja meità varten saapuikin illalla kokki, joka valmisti kaksi ihanaa pastaa: tagliatelleja valkoisten herkkusienien kanssa ja perunatàytteisià tortellineja ragu-kastikeella. Ah! Saimme myòs maistella kahta oliiviòljyn kera kahta leipàà, vaaleaa toscanalaista suolatonta ja kellertàvàà suolaisempaa Puglian alueen leipàà. Nàillà evàillà oli hyvà nukahtaa vatsansa viereen ja polkea aamusella kohti Firenzeà.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s