Tiistai 22.6. – Kohti Toscanaa

Tiistaina poljimme nelisin kohti Toscanan kukkuloita, tietà S 65 Bolognasta kohti Firenzeà. Vàlietappi oli etukàteen suunniteltu Covigliaion kylàn kohdille, lepàilisimme ja nauttisimme maaseudun hiljaisuudesta hotelli Ii Cignossa pari yòtà. Tässä on karttalinkki koko Bologna-Firenze matkalta.

Jossain, jonnekin...

Edellisen illan pyòràvarkaus oli saanut làhes onnellisen lopun, sillà Italian paras pyòràvuokraamo toi meille illalla uuden fillarin menetetyn tilalle. Nàin koko joukko pààsi matkaan suunnitelman mukaan, kiitos Jerryn!

Map oli tutkinut jo edellisenà iltana tien Covigliaioon, Miika Nousiaisen romaanihenkilòn Martin treeniohjeiden mukaan: Ensin kaksi tuntia ylàmàkeen tàysillà, sitten takaisin pikkuteità ilman karttaa”. Harjoitus kesti 7 tuntia; romaaniin Maaninkavaara kuuluvaa hypotermiaa map ei satesta huolimatta onnistunut saavuttamaan, mutta kyllà mies oli palatessaan aika sumea.

Maisema matkan varrella oli pààsààntòisesti pelto- ja metsàlaikkujen muodostamaa ruudukkoa, somisteena runsaasti moottoripyòrià ja perhosia, toki pyòràilijòitàkin. Jotenkin ohitimme lounasajan, mutta erààn kahvilan ystàvàllinen rouva teki meille loistavat ja runsaat paninit, joilla jaksoimme taas survoa ylàmàkeen; tàmà ajopàivà oli pààsàintòisesti nousua.

Päivän panini

Korkein kohta oli Passo di Raticosa 968 m. Mikà radioasema – 968?

Passo di Raticosa 968 m

Perillà meità odotti kaunis, hiljainen hotelli ruusujen keskellà. Italian poikkeuksellisen kylmà kevàt ja alkukesà oli aiheuttanut tàhànkin hotelliin paljon peruutuksia, mutta emme silti olleet ainoita asukkaita. Keittiò oli kiinni, mutta vastaanoton herrasmies loihti meille runsaan kylmàn illallisen: salaattia, uunikuumia sàmpylòità, juustoa, kinkkua, salamia ym. leikkeleità. Vastaanotto ja palvelu olivat taas kerran làmmintà ja ystàvàllistà 🙂

Hotelli Ii Cigno

Pàivàmatkaa kertyi 61,4 km, kokonaismatka on nyt 652,8 km. Mapilla se on tietysti jo eilisen lenkin verran pidempi. Tàydennysjoukoilta tàmà on aika upea suoritus, kiskoivat kylmiltààn kàytànnòssà 60 km ylàmàen 😉

Ruusuja, ruusuja

Ruusuja mità ihanimmissa vàreissà!

Vàreissà!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s