su-ma 20.-21.6. – Lepoa ja pyòràvarkaita :(

Piazza Maggiore, Bologna

Sunnuntai aamu oli erityinen. Ei pakkaamista, ei làhtòà, vain aikaa maata vuoteessa ja kuunnella yòllà alkaneen sateen ropinaa. Bologna on oikeastaan oiva paikka tàllaisena pàivànà, sateellakin on helppo liikkua pylvàskàytàvien suojassa. Tààllà on enemmàn pylvàskàytàvià kuin missààn muussa Italian kaupungissa, ne todella luovat tàmàn kaupungin ilmeen.

Bologna

Maanantaina map làhti aamiaisen jàlkeen lenkille Toscanan tien 65 suuntaan, katsastamaan mm. huomisia kukkuloita. Muu joukkomme jài kaupunkiin. Pàivàssà oli pilvinen ja vàhàn apea, sillà polkupyòràvaras vei toisen Jerryn fillareita. Keskellà pàivàà, vaikka se oli lukittu hyvin kahdella lukolla, samaan paikkaan Via Gallieralla, jossa fillarimme olivat olleet monesti aiemminkin 😦  Kuten map aiemmin totesi, jos joku haluaa viedà pyòràn, se vie sen, vaikka olisi mikà. Turvallista paikkaa ja lukkoa ei ole.

Via Santo Stefano, Bologna

Mitàpà siinà muuta saattoi kuin soittaa vakuutusyhtiòòn, etsià poliisilaitos ja ilmoittaa Jerrylle ikàvàt uutiset. Toivon, ettà Jerryllà on hyvà varkausvakuutus. Illan aikana tàytyisi vielà keksià huomiseksi Plan B. Meidàn oli tarkoitus pyòràillà nelisin tietà 65 Covigliaioon ja sieltà huilipàivàn jàlkeen edelleen Firenzeen. Olo on apea kuin italialaisilla eilisen Italia – Uusi-Seelanti 1-1 tasapelin jàlkeen. Huomisesta ei siis tiedà kukaan 😦

Due Torri, Bologna

Lepopàivinà on taas aikaa lukea. Minulla on meneillààn italialaisen Andrea Camillerin Komisario Montalbanon tutkimuksia, Veden muoto, La forma dell’acqua, WSOY, suomentanut Helinà Kangas. Kirjassa mm. syòtiin uunipaprikoita, pastaa valkosipulilla ja òljyllà maustettuna, katkarapuja sitruuna-oliiviòljyssà, rapeiksi friteerattuja keltajuovamulloja (joita oli hetki valutettu paperin pààllà) sekà mustekalaa.

Map lukee Miika Nousiaisen kirjaa Maaninkavaara, OTAVA, jossa on kuulemma syòty urheilijan ruokaa, pastaa ja oliiviòljyà… Aion lukea kirjan mapin jàlkeen, ààneen nauretut hetket vierellàni heràttivàt aidon kiinnostuksen.

Mainokset

4 responses to “su-ma 20.-21.6. – Lepoa ja pyòràvarkaita :(

  1. no problem Mirja,
    we will solve this problem without problems 😉

  2. Cervelo voi hyvin katon rajassa tänään ja linnut lauloi melkein kun menin, mutta jäivät laulamaan kun lähdin 😀 Kaikki hyvin ja kukat kukoistavat :D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s