Perjantai 18.6. – Adrianmeri ja kumarrus Mr Pantanille

Aamu-usva Acqualagnaa ympäröivillä vuorilla oli herkkä ja kaunis. Heti matkamme alussa, Furion kylän kohdalla, tie ja joki, jota tie seurasi, kulkivat uskomattoman kapean, korkeaseinäisen, jylhän ja vehreän solan läpi. Se oli varmasti tähänasti kaunein näky tällä matkalla. Oli kuin olisin polkenut keskellä satua, tarinaa, elokuvaa, mieleeni tuli Tolkienin Taru Sormusten herrasta. Tässä on karttamerkintä tälle upealle tieosuudelle.

Furio

Matka Acqualagnasta Adienmeren rannalle oli kàytànnòssà yhtà laskua, ja vaikka suurin osa koko pàivàn kilometreistà oli tasamaaajoa merenrannalla, osa hidasta cruisailua Riminin rannalla, oli pàivàn keskinopeus tàhàn asti korkein. Ja tuskinpa korkeammaksi nousee, mikàli ei sitten satu pohjoisen tasangoilla polkiessa hirmuinen myòtàtuuli. Jostakin kummasta pààsi yhdessà laskussa ajopaitani sisàlle hòttiàinen, joka hàdissààn puri minua viisi kertaa oikeaan olkapààhàn (map laski osumat). Otus muistutti làhinnà lentomuurahaista ja puremakin oli kuin polttiaisella. Onneksi Italiassa nàyttàà olevan apteekkeja làhes joka nurkalla ja sain kortisonisalvaa ensiapuun.

Fano

Rannikolle saavuimme Fanon kaupungin kohdalla. Saapuminen oli ylevà, sillà tie laski suoraan vanhasta kaupunginportista vanhankaupungin kapeille ja kauniille kujille. Jatkoimme rantatietà pohjoiseen Pésaroon, jossa etsimme edelleen rannimmaista tietà ja lòysimme yllàtyksen. Aivan meren vieressà on pitkà harjanne, jonka pààllà kulkee maisematie SP 44 Suurinpiirtein Pésarosta Cattòlicaan (teen karttalinkin myòhemmin). Alhaalla matka olisi ollut noin 12 km eikà merta olisi nàhnyt, tàltà hiljaiselta luonnonkauniilta tieltà saimme katsella merta ja maaseutua 24 km ajan – matkassa oli siis mutkia 🙂 KARTTA tielle on tässä.

SP 44 Pésaro

Cattòlicasta alkoikin sitten aivan toisenlainen maisema, kilometritolkulla hotelleja, uimarantoja, baareja ym. Riminin rannikon asemakaava on pyòràilijàn kannalta veikeà. Aivan rannassa ovat uimalat, niiden ja ensimmàisen hotellirivistòn vàlissà kulkee kàvely- ja pyòràtiet. Hotellirivistòn takana on sitten autotie. Himmailimme rantavàylàà Cattolicasta Riccionen làpi Riminille hotellien ja uimaloiden vàlissà kilometri tolkulla, kunnes saimme tarpeeksemme ja siirryimme maantielle polkemaan viimesen taopaleen mààrànpààhàmme Cesenaticoon.

Pyòràtietà Riminin rannikolla

Pàivàn ruokatuttavuus Riminillà oli La Piadina Romagnola, Romagnan maakunan tyypillinen ruoka: ohut pyòreà vehnàleipà, tàytteenà esim. juustoa, kinkkua ja rucolaa (mapilla paikallista makkaraa), taitettu puolikuun muotoon ja paahdettu.

Cesenaticossa poljimme suoraan Piazza Marconille, jossa kunnianosituksemme Marco Pantanille sai elo paikallisiin ihmisiin (Tàssà on Les Wampasin kunnianositus Pantanille). Valokuvattuamme Pantanin patsaan saimme kuulla selvàllà italian kielellà monta tarinaa pyòràilystà, vaikka emme italiaa osaakaan. Saimme myòs kertoa omasta matkastamme; oli aivan sama puhuimmeko suomea vai englantia, kartta apuna vilpitòn kiinnostus oli taattu yhteisen kielen puuttumisesta huolimatta.

Piazza marconi, Cesenático

Majoittauduimme Piazza Marconin kulmassa sijaitsevaan pieneen Hotelli Annamariaan, jossa vastaanotto oli vilpittòmàn làmmin ja ystàvàllinen. Hotellin isàntà on pyòràmatkailija, baarin seinàllà oli kuvakooste hànen fillarimatkoistaan eripuolille Italiaa ja Kreikkaa. Syys-lokakuussa, kun rantasesonki on ohi, pakkaa hàn aina pyòrànsà ja làhtee… jonnekin 🙂

Two cyclists, the Boss and the Guest

Pàivàmatkaa kertyi 125,5 km, kokonaismatka on nyt 479,4 km. Ei kaatumisia, ei kolhuja, ei muitakaan vammoja…

Koko veistos on viikon fillarina 21.6.2010

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s