Tiistai 15.6. – Orvieto, classico!

Päivitetty KARTTA on tässä. En jaksanut piirtää vielä teitä, merkitsin pisteitä matkamme varrelle.

Aamun lintu oli kyyhkynen. Aamiaisella saimme pienià vinkkejà paikoista, joiden kautta kannattaisi polkea, ja joista voisi lòytyà majoitusta. Aamiaisen aikana alkoi sataa, joten lähtiessä vedin ajopaidan alle pitkähihaisen lämppärinja päälle Kierrätyskeskuksesta keväällä 2 € ostetun punaisen sadehupparin, joka osoittautui tänään erinomaiseksi hankinnaksi.

5 km aamupummin (väärä risteys) jälkeen lähdimme polkemaan kohti Bagnoregiota, jossa ihailimme vulkaanisen kivikinkareen päällä lepäävää  Civitan kaupunkia, joka on alkujaan etruskien perustama. Kaupungin autioitumisesta voi lukea edellisestä linkistä. Civitaan olisi ollut 15 min patikkamatka, mutta jätimme sen väliin ja tyydyimme etäiseen ihasteluun kinkkupaninien seurassa. Sade loppui jo ennen Bagnoregiota ja siellä alkoi aurinkokin paistaa, joten vanhan uskollisen Helly Hansenin aluspaidan sai tunkea sivulaukkuun.

Civita

Viimeinen etappi oli tietä s 17 (tai s117?) Orvietoon. Erityisesti viimeinen 15 km tällä tieosuudella oli aivan hurmaavaa maisemaa! Vaikka liikennettä oli melko paljon, huomioivat autot, niin pienet kuin suuret, meidät erittäin hyvin; osaavat käyttää jarrua ja odottaa rauhassa ohituspaikkaa 🙂 eikä kukaan hivuta vasenta kyynärpäätä. Pyöräilijä on pyhä!

Orvieto

Viimeinen reilun 2 km nousu ylös Orvietoon on varmasti yksi minun elämäni classico. Kaupunki on rakennuttu 300 m korkealle laatalle. Duomon edessä nautitun päivän jäätelön jälkeen majoittauduimme Hotelli Virgilioon; ikkunasta näkyy Duomo, joka on minusta mittasuhteiltaan tähän kaupunkiin hmmm… hieman liian suuri. Duomon rakentaminen aloitettiin vuonna 1290 ja tyòt kestivàt 300 vuotta. Siinà ei monikaan projekstinjohtaja nàhnyt tyònsà lopullisia tuloksia. Hotellin loistavan sijainnin ansiosta minun ei tarvitse kuluttaa jalkoja nähdäkseni kaupungin merkittävin nähtävyys. Huomenna niitä kun tarvitaan, siis jalkoja.  Hotellin huoneilla on muuten numeron lisäksi nimet, meidän huoneemme on nro 26 eli Venere, suomeksi Venus tai Afrodite. Huh.

Piazza del Duomo

Eihän maisemat ja aamuinen B&B isännän suositus olleet ainoa syy, miksi reittimme täne suuntautui. Orvieto on ollut classico jo kauan ennen minun polkaisuani tänne kinkareelle 😉 Minun relaksanttini oli raikas ja hedelmäinen Orvieto Classico BIGI 2008.

Orvieto Classico Bigi 2008, nautitaan Orvietossa Duomoa ikkunasta ihaillen 🙂

Päivämatka oli 58,5 km, ja kyllä siinä sai jokaisen kilometrin eteen polkea 😉 Kokonaismatka on nyt 169,9 km.

Päivän jäätelö & Duomo Orvieto

Mainokset

2 responses to “Tiistai 15.6. – Orvieto, classico!

  1. Ihana lukea tätä blogia! Tosin pitäisi olla kartta että voisi kunnolla tutkia, missä oikein olette. -Hyvää tätäkin päivää 🙂

    • Tänään majoituimme ajoissa ja sain oman mini mini läppärin käyttöön. Yritän päivittää karttaa ja tehdä siihen linkin… siis seuraileppa tilannetta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s