Maanantai 14.6. – Viterbo, Paavin kaupunki

Kotoisen mustarastaan sijaan heràsin pààskysten vikinààn. Aamupäivän teema oli taas Mario Lanzalta, sillä emme me malttaneet Roomassa pidempään pyöriä, maantie kutsuu. Mario Lanza & Luisa Di Meo: Arrivederci, Roma, vuodelta 1958. Tämä ja eilinen ”päivän biisi” ovat elokuvasta Seven Hills of Rome.

Colosseum

Pietarin kirkko, Vatikaani

Kaupunkikierroksen jàlkeen seurasimme hetken Tiberià ja suuntasimme suurin piirtein pohjoiseen, aluksi tietà S3. Tienpientareen kukkien vàriloisto ja tuoksi oli hurmaava! Tosin ajoittain hyvin huono tien pààllyste esti nauttimasta niità, ajaminen vaati paikoittain turhan paljon keskittynyttà tiehen tuijottamista. Pàivàn jààtelòn sòimme Civita Castellanassa, kylàssà kukkulan pààllà… saa tààllà jààtelònsà vuoksi kavuta. www.gelimont.com

Pàivàn jààtelò, Civita Castellana

Jààtelòn jàlkeen suuntasimme kohti Lago di Vicoa, tai siis kapusimme. Tulinpa testanneeksi, kuinka hitaasti fillarilla voi ajaa. 6 km/h on sentààn sujuvampaa etenemistà kuin taluttaminen. Aikansa kuluksi map ajeli nousuja edestakaisin ja kàvi vàlillà kertomassa, mità edessà on. Ikuisia kinkareita, joita etenin lopuksi entisinà kuntomaratoonari aikoina hankituilla taidoilla. En ajatellut kuin seuraavaa tolppaa tai puuta, johon piti jaksaa… semmoistaTahkokalliolaista peruna perunalta etenemistà.

Pàivàn pààtteeksi saimme lopulta laskea kilometritolkulla alas Viterbo’hon, Paavin kaupunkiin; kaupungissa on Paavin palatsi, mitä en kyllä aiemmin tiennyt. Laskun aikana oli puettava pààlle ajotakki, jonka olin hieman aiemmin vannonut postittavani Suomeen. Ystàvàllisen herran saattelemana lòysimme hurmaavan B&B majoituksen, La Porticellan. www.laporticella.com Hyvin kaunis ja rauhallinen talo, erittàin ystàvàllinen isàntàvàki. Suosittelen làmmòllà sekà tàtà kaupunkia ettà majoitusta!

Suihkun ja pyykin jàlkeen kàvimme pizzalla samassa korttelissa sijaitsevassa pizzeriassa. Olimme ainoat asiakkaat, mutta meille oli jo kerrottu, ettà tànà iltana kaupunki on tyhjà: TV:stà tulee Italia-Paraguai jalkapallo-ottelu. Pizzani oli 4 formaggio, kunnianosoituksena Niccolo Ammanitin surullisen kauniille samannimiselle romaanihenkilòlle kirjassa Taivaan ja maan vàlillà. Erinomainen pizza 8 €.

Illallisen jàlkeen saimme kokea jotakin hyvin ainutlaatuista ja italialaista… Olimme kàvelyllà kaupungilla, suuntasimme Paavin palatsille, ja katselimme sieltà alas puistoon, jossa oli suuri kisakatsomo. Nàky oli jo sinànsà huima, valot, ihmiset ja àànet pimeàssà ja làmpimàssà yòssà. Ja sitten, kaupunki ràjàhti, kun Italia teki 1-1 tasoitusmaalin. Sità hetkeà ei voi unohtaa 😉

Pàivàmatka = kokonaismatka 111,4 km. Olin yllàttynyt, ettà keskinopeus oli 16 km/h, vaikka siihen mahtuu Rooma sight seeing ja ne kuuluisat 6-10 km/h ylàmàet…

Viterbo

Mainokset

One response to “Maanantai 14.6. – Viterbo, Paavin kaupunki

  1. Gladiaattori colosseumilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s