Sunnuntai 13.6.2010 – kohti Roomaa

Seven hills of Rome, Mario Lanzan esitys ennen kuin Härvelimiestä oli olemassakaan.

KLMn lento Helsingistä Pariisin kautta Roomaan lähti 9:25. Tai siis KLM? Hki-Pariisi lennon liikennòi Finnair, Pariisi-Rooma jatkolennon AlItalia.

Reginan osia...

Fillarit oli pakattu pehmeisiin kuljetuslaukkuihin, joista oli painon vuoksi poistettu sisällä oleva metallituki; toisen laukun saimme lainaan taas Ruusulta Itä-Pakilasta. Muuta ruumaan ei menenytkään, kaikki muu kulki käsimatkatavarana: yksi sivulaukku, yksi reppu ja kaksi etulaukkua. Pakaaseja on kolmeksi viikoksi aika vähän, mutta en halua raahata tavaraa vaan ainoastaan itseni halki Italian. Toisessa fillarilaukussa oli mukana pahvilaatikko, johon pakkasimme pyörälaukut Roomassa.  That´s amoren Jerry on tilannut puolestamme laukkujen kuljetuksen Roomasta Venetsiaan, jonne matkamme aikanaan päättyy. UPSn kuriiri hakee (toivottavasti) laatikon aamulla làhtòmme jàlkeen hotellista.

Varusteet ovat suurinpiirtein samat kuin viime kesän Hollannin reissulla. Yksi tärkeimpiä  on kompassi, sitä ilman en reissuun lähtisi. Olemme pyörineet, yhdessä ja yksin, riittävän monessa kaupungissa etsien sitä oikeaa ulosmenotietä…  Paras tapa päästä matkaan on aluksi ottaa pelkkä suunta ja polkea, kyllä niitä tienviittoja aikanaan vastaan tulee. Löysin eteisen lipaston laatikosta osiksi hajonneen peukkukompassin, josta sain pienen pyöreän pohjoisennäyttäjän Ortliebin etulaukun karttapussiin.

Jos lompakko, vararenkaat, paikkatarvikkeet ja lääkkeet ovat fillarimatkalla itsestään selviä, niin minun henkilökohtainen TOP5 varustelista, joka tungetaan yllämainittuihin minipakaaseihin, on

1) kompassi

2) Tuulalta Pariisista saatu pieni vaaleanpunainen muistikirja, jiohon mahtuu valtavasti asioita

3) kamera

4) nippusiteitä (niillä korjaa mitä vaan)

5) pienen pieni matkavedenkeitin, Hollannin reissulla erinomaiseksi todettu!

Ai onko kypärä mukana? No on toki 🙂

Rooman kentàllà oli pientà jànnitystà, kun fillarilaukut eivàt ilmestyneetkààn hihnalle. Ja muutama kanssamatkustajakin kaipasi omiaan. Lentokenttàvirkailijan selvitettyà asiaa pakaasit viimein lòytyivàt, eivàt onneksi Pariisista vaan Roomasta, tosi hieman eri paikasta kuin piti. Siispà hotelliin fillareita kasaamaan!

Hotellihuoneesta tuli varikko

Roomassa odotti suloinen pilvipouta ja 28 asteen làmpòtila…

Pàivàn jààtelò

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s