Malagan plussat ja miinukset

Näin pohti map, Malagan polkurastas (Turdus Polkes Polkes Malagis), joka lensi Pääsiäiseksi Suomeen:

Plussat

  • Ajankohta 1. Lämpötila oli päivisin kahden kympin tienoilla, aamut tosin viileitä; hihat ja lahkeet kulkivat alussaa päällä, niitä tarvittiin myös vuorien alamäissä. Kesähelteellä näissä mäissä kuvittelisin menon melko tukalaksi.
  • Ajankohta 2.Kevätsateet ja mutavyöryt olivat jo menneet. Turistikausi ja sen mukanaan tuomat vuokra-autojen kolonnat eivät vielä vaaranna maisemateitä.
  • Liikennekulttuuri. Paikalliset huomioivat pyöräilijät. Pysyvät kiltisti takana kuin HKL:n bussit talvella Pakilantiellä. Isoissakin liikenneympyröissä fillari huomioidaan, kunhan kerrot aikeistasi ajoissa käsimerkein.
  • Reitit. Eipä tarvinnut vielä parissa viikossa koluta samoja polkuja.

Miinukset

  • Reppuun kiinteästi ommeltu Suomen lippu kauppareissuilla kaupungissa oli – vitsikäs, korni?
  • Ajohidasteet, ne on varmaankin keksitty tässä maassa!
  • Kulkuyhteydet länteen. Länteenpäin oli tarjolla vain motari, ja vaatii melkoista stressinsietokykyä ajella sitä pitkin väljemmille vesille. Länsipuoli jäi siksi koluamatta, suunnitelmissa oli alkujaan pikavisiitti Gibraltarille.
  • Junayhteys rannan suunnassa. Metro Malagasta loppuu Fuengirolaan, siitä ei siis ole paljon hyötyä siirtymistaipaleena. Toiseen suuntaan ei ole ollenkaan raideliikennettä, siirtymätaipaleita noihin suuntiin ei siis oikein voi junailla. Rautatieverkosto ei oikein muutenkaan ole himmailua tukeva.
  • Kesäaika, se siis olisi saanut alkaa jo viikon aikaisemmin; alussa päivä ja valoisa aika tuntuivat aina loppuvan kesken. Ahneutta 😉

Liikennekulttuuri = suuri plussa!

Varusteista

Fillarimessuilta ostettu 7 l Ortliebin etulaukku oli loistava, samoin siihen kuuluva karttapussi. Niihin mahtui mm. Granadaan tehdyn kahden yön reissun varusteet. Karttapussiin sai mukavasti sullottua irtolahkeet ja -hihat.

Jos yöpelmahduksia haluaa tehdä kestävästi täytyy pieneenkin pakaasiin mahtua pyörälykenkien tilalle vaihtojalkineet; kestämättömämpi tapa on ostaa ne aina paikanpäältä ja jättää hotelliin. Viime syksyn Alppi-reissulla repussa oli kevyet sandaalit, mutta reppu oli monta litraa vetävämpi kuin etulaukku. Pienelle rullalle kierrettävä jalkinen eli kunnon kalossi löytyi K-kankäkaupasta! Niillä Ruusu tepsutteli Alhambrassa 🙂

Ortlieb

klossit ja kalossit

Tapaturmat ja tappiot

mapilla oli pari maakosketusta, Ruusulla pientä kalustomurhetta ja molemmilla vatsat päivän pois pelistä. Siis todella pientä!

Pieniä murheita - pinna paloi!

Decatlon Malaga

HUIPPUHETKI

Kyllä se oli lähtö Sierra Nevadalle. Se ylämäki. Kun tiesi, mihin on menossa, mutta ei mitä edessä odottaa. Lunta vai asfalttia? Kuinka korkealle polkee polkee. mennäänkö yli vai lasketellaanko samaa tietä alas Granadaan.

Ylös Sierra Nevadaan!

PARAS TIE

mapin paras tie löytyi sunnuntaiajelulla, kun Ruusu paranteli haavoja ja valmisteliu illallista Torressa. Malagan länsipuolelta ylös tietä A7206, katso lenkki kartasta.


Mainokset

One response to “Malagan plussat ja miinukset

  1. noi kalossit on ihan saakelin rumat, mutta sopii hyvin hemmolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s