Lumen siunaus

Etelä-Suomea on onnestanut saada viime aikoina monia sankkoja lumisateita. Jos olen ymmärtänyt oikein, lumen määrä meillä Pohjois-Helsingissä on melkoisen paljon suurempi, arjessa korkeampi, kuin monessa pääkaupunkia pohjoisemmassa kaupungissa. Tai kylässä.

Tukkoiset tiet toivat tullessaan paljon hyvää. Kiire loppui, kanssakulkijoiden kunnioitus kasvoi. Harva ohittaa hipoen. Kuljetaanpa sitten bussilla, henkilöautolla, tsygällä, sauvoilla, rollaattorilla tai terveillä jaloilla. Hiljentämistä ja jopa hymyä riittää, kaiken pöperön keskellä. Vaikka ajan autotiellä, myötä ja vastavirtaan.

KIITOS

Mainokset

3 responses to “Lumen siunaus

 1. Todellakin. Kumpa tämä leppoisuus jatkuisi myös jäättömänä aikana. Bussit eivät turhaa kiihdyttele, voit istua rauhassa pysäkille pysähdykseen saakka, uudet ehtivät hakea paikkansa ennen menoa, maksimi nopeutta kadulla ei juuri kukaan aja, ennakointi on suorastaan ihailtavaa, samoin nöyryys. Mitä sen väliä, vaikka tuo Hiace juuttuikin tuohon keskelle, nimittäin seuraavaksi siinä voin olla minä. Ihmiset jopa juttelee kaivaessaan autoja kinoksista. Peri epäsuomalaista.

  Liikennekulttuuri ja kulttuuri yleensä on juuri nyt kovin Tukholmalaista ”Ta det lugnt” meininkiä. Nyt on hyvä ja minä myös nautin. Vielä kun joku koodaisi metron oviin sen mukavan 3 sekunnin viiveen sekä tuloon että lähtöön. Ei niin kiire voi kenelläkään olla!

  jari

  ps. Tänään viimeksi 4 tunnin kävely sekä Söderissä että Hammarby sjöstadissa.

 2. ”Oikeesti” hauska kuulla, että olet nähnyt ja kokenut saman – se ei ole minun aamuista harhaa 🙂
  Tulkoon lunta. Tulvillaan.
  Kuinka monta fillaria bongaat Tukholmassa lauantaisena?

 3. Bring ja posti ei lunta pelkää. Samoin on aivan tavallisia ulsteripukuisia miehiä, naisia ja jopa äitejä lapsi turvaistuimessa. Siis lähinnä pyöränä yksivaihteinen ja vaatetus normaali. Mutta on niitä vähän, paikoitellen on lähes mahdoton pyöräilla. Itse olen arastellut ja vain kävellyt, mutta pikkuhiljaa alkaa kyllästyttää kävely, ja sitten pyörä alle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s