Jos pysäköisin polkupyöräni ajoradalle?

Mitähän siitä seuraisi, jos ottaisin tavakseni kahdeksan maissa aamusella tai neljän jälkeen iltapäivällä pysäköidä polkupyöräni viidestä kymmeneen minuutiksi keskelle ajorataa? Poikittain, mahdollisimman tarkasti koko kaistan tukkien. Joka päivä. Kiertäisivätkö aamuautot minut kiltisti piennarta pitki? Vai siirtyisivätkö ne vastaantulevien autojen kaistalle, niin kuin minä ja pari muuta fillaristia tämän auton kohdalla alkuviikosta teimme.

Mutta eihän pyöräilyn ILOSANOMAA niin voi levittää, vaikka kieltämättä toisinaan mieleni minun tekisi.

Näin meillä Helsingissä

Tulee mieleen Leijonanmetsästys, jossa eteen tuli aina joku este. ”Sitä ei voi ylittää. Sitä ei voi alittaa…” Tässä on muuten sama paikka kesällä Google-auton kuvaamana.

* * * * *

Ehkäpä viikon hupaisin tilanne tuossa samassa kohtaa oli keskiviikko aamuna 27.1. noin kello 8:40. Pyörätie-jalkakäytävän tukki vaihteeksi kaksi punaista pakettiautoa ja yksi henkiloöauto, kivasti peräkkäin. Siirryin kylmän rauhallisesti ajotielle ja fillaroin oikeanpuoleisella kaistalla. Takaa tuli poliisiauto, joka ajoi ohitseni vasemmanpuoleista kaistaa. No, sattuuhan sitä.

Soitin iltapäivällä Pasilan Poliisiasamalle ja sain lähipoliisitiimistä asialliset ja ystävälliset toimintaohjeet tulevien aamujen varalle. Kun väärin pysäköity ajoneuvo selvästi tukkii väylän ja aiheuttaa muulle liikenteelle vaaran, on se poliisin eikä pysäköinninvalvonnan asia. Rohkeasti soitto 122:een. Sillä vilkkaan autotien kautta eivät joudu kiertämään vain kaltaiseni keski-ikäiset fillarifriikit, sinne joutuvat pakosta myös äidit lastenrattaineen ja lapset pulkat perässään. Ja joissain paikoissa tästä on tullut jokapäiväinen tapa… Olosuhteiden muuttuessa, kuten nyt huippulumisena talvena, on tapojakin pakko muuttaa 😉

Mainokset

2 responses to “Jos pysäköisin polkupyöräni ajoradalle?

  1. Tämä on kuin jokin leikki. Siis poliisien toimesta. Miten on mahdollista, että ohi ajava poliisi ei puutu ja ryhdy mihinkään toimenpiteeseen. Vähintä olisi, että he itse ilmoittavat asian eteenpäin, jos eivät millään sitä itse pysty hoitamaan.

    Itse meinasin jäädä kävellen poliisiauton alle suojatiellä (Ehreströmintie, Cafe Ursulan edusta la 31.1 klo 13:55 partioauto 121). Ruotsissa väistämättä jättämisestä lähtee kortti. Ja siitä ei tarvitse edes neuvotella.

  2. Kiitos ihmettelystä 🙂
    Tätä ihmetteli myös poliisi, jonka kanssa puhuin puhelimessa samana iltapäivänä. Kohteliaasti hän arveli, että poliisien huomio kiinnittyi minuun, pöperöisen kaistan kekekellä 550n edellä polkevaan ämmään 😉
    Ei se saisi olla niin. Kun mummot vetää samaan aikaan rollaattoria autotiellä liikennettä vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s