Hunajaisin huulin…

…sokeroiduin suin 🙂 Viime heinäkuussa kirjoitin Suomen mehiläishoitajien kehittämästä ja markkinoimasta hunajaisesta urheilujuomasta, jota aloin sekoitella kotitarpeiksi. Hunajaa kun meillä on kotosalla aina, 7 kg ämpärissä Hunaja-Jeeron kotimaista ja pienissä purkeissa maailmalta tuotuja erilaisia lajihunajia. Lahden kuntopyöräilyn jälkeen joku kuittaili, että ei tainnut Härvelimiehen hunajajuomat olla ihan riittäviä. Mutta enpä usko juoman laadun juuri auttavan, jos lähtee lyhyissä ajohousuissa ajamaan +7 asteeseen ja vesisateeseen 😉

Ennen joulua kuopus mietti, mitä antaisi Härveli-miehelle joululahjaksi. Ehdotin, että hän kokeilisi valmistaa hunajaisia myslipatukoita, ohje oli aikanaan samassa esitteessä kuin hunajainen energiajuoma. Lapsi ryhtyi tuumasta toimeen, lahja oli hyvin mieluisa. Niillä on hiihdetty jo monia pitkiä lenkkejä ja pelattu pitkiä tennisturnauksia, pelastettu kerran yksi kummisetäkin ladun varrelta. Ensimmäinen erä on jo loppu, ensi viikolla askarrellaan uusia.

Markku Aro 1975:  Hunajaisin huulin.

Mmmm...mysliä!

VOIMAPATUKKA

5 dl kaurahiutaleita

2 dl maissihiutaleita

1 dl kauraleseitä

250 g kuivattuja hedelmiä paloina

1 dl rusinoita

1 dl auringonkukansiemeniä

½ dl seesaminsiemeniä

½ dl kookoshiutaleita

1½ dl kuumaa vettä

1½ dl hunajaa

1 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet, hedelmät ja rusinat. Sekoita vesi, hunaja ja suola keskenään ja hämmennä liuos kuiva-aineseokseen. Ota taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja muotoile ne litteiksi paloiksi. Kiedo patukat voipaperiin, säilytä jääkaapissa.

Hunaja, honey, honung, mesi, mjod, miel, mel, honning, honig, med, méz, miele, medus, honing, miód, bal; ainakin näillä kielillä olen käynyt hunajakauppaa 😀

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s