Fillarilla Helsinki-Vantaalle – paha rasti!

Kuopus lähti Tukholmaan Greendayn keikalle. Jostakin syystä hän halusi mennä kotoaan Pohjois-Helsingistä Helsinki-Vantaa lentokentälle polkupyörällä. No, mikäs siinä. Lähdin saattamaan.

Olen minä pyöräillyt sinne ennekin. Viimeksi heinäkuussa kun lähdin Reginalla Hollantiin. Olen aina polkenut KEHÄ III:n jälkeen autotietä, sillä en ole löytänyt pyörätien jatkumoa lentoasemalle. Tällä kertaa päätin toimia toisin, koska mukana oli juniori. Yksikin liian kiihkeä autoilija voisi pilata kauan odotetun reissun, jollei auto osuisi aikuiseen, niinkuin pari viikkoa sitten.

Ensimmäinen kohtaamamme opaste

Ensimmäinen kohtaamamme opaste

Aluksi poljimme kotoa kohti KEHÄ III:n ja Lentoasemantien liittymää. Juuri ennen kehätietä pyörätie haarautui T-risteyksessä kahteen suuntaan, vain oikealle oli opaste ”Jumbo”. Koska vasemmalla näkyi alikulkutunneli käännyimme sinne ja tunnelin kohdalla olikin opaste ”lentoasema”. Seurasimme sitä, pääsimme kehätien ali ja vajaan kilometrin eteenpäin. Noin 1,7 kilometriä ennen lentoasemaa opasteet sitten loppuivat. Jos olisimme olleet matkalla Finnairin pääkonttoriin tai Finnair Cateringiin olisimme päätyneet suoraan määränpäähämme. Me halusimme 1 terminaaliin.

Matkalla Tukholmaan

Matkalla Tukholmaan

Pahoja pummeja emme tehneet, sillä olihan meillä päässämme jonkunlainen kartta. Silti hämmästyin, miten erilaiselta lähestyminen näytti, kun en saapunutkaan tuttua autobaanaa pitkin. Saimme käyttää kekseliäisyyttä jotta pääsimme perimme. Onneksi reitin varrella seisoi yksi valpas ja ystävällinen lentoemo odottelemassa kotiin hakijaa. Hän kysyi mihin te olette menossa ja vinkkasi oikeaan suuntaan. Kiitos. Jos lentoasema ja sen monet rakennukset eivät ole ennestään tuttuja, kanattaa matkaan varata riittävästi harhailuaikaa. Ei paljon, koska kyseessä on kohtalaisen pieniu lentokenttä, mutta jotakin silti. Täällä vaanii vaara joutua lähtöterminaalin sijasta vaikka museoon 😉

Lentoaseman fillariparkki, Terminaali 1

Lentoaseman fillariparkki, Terminaali 1

Kuopuksen fillari jäi 1 terminaalin hienoon pyöräparkkiin ja minä lähdin paluumatkalle. Matkalla mietin, miten pääsisin lentoasemalta Helsinkiin, jos olisin täällä ensimmäistä kertaa. Kuten Shipholdin lentoasemalla viime heinäkuussa. Ehdottomasti paras ratkaisu olisi aluksi ajaa autotietä, sillä oikeastaan mitään muuta vaihtoehtoa en nähnyt. Terminaalin edestä lähti yksi pyörätieltä näyttävä tienpätkä, mutta loppujen lopuksi se taisi olla vain viereiseen parkkitaloon vievä kävelytie. Onneksi minä tiesin, että parkkitalon takaa lähtee pyörätie. Ja onneksi sinne päästyäni tiesin, missä päin on Helsinki.

Miten täältä pääsee pois? Missä on Helsinki?

Miten täältä pääsee pois? Missä on Helsinki?

Minkäänlaista opastusta en nähnyt. Lentoaseman alueelta löytyi merkittyjä pyöräteitä, mutta se, minne ne vievät, on ilmeisesti tarkkaan varjeltu salaisuus. Tie pysäköintialueille on sitä vastoin julkista tietoa.

Tie vie, mutta minne?

Tie vie, mutta minne?

Kieltämättä hupaisaa oli myös se, että ensimmäisessä risteyksessä, jossa opasteita oli (noin 2,5 km lentoasemalta etelään) ei mainittu sanaakaan Helsingistä. Vaikka se on alle 20 kilometrin päässä… Siis kaikki fillarituristit ja muutkin pyöräilijät, tervetuloa vaikka Virkamieheen! Olisipa mukavaa, jos kaupunkien välillä olisi jonkinlainen opastettu pyöräreittiverkosto. Edes silloin, kun kyse on keskeisistä reiteistä ja näin lyhyistä välimatkoista. Meiltä lentoasemalle meni alle 30 minuuttia; poljimme rauhallisesti, ettei tulisi hiki 🙂

Missä on Helsinki?

Missä on Helsinki?

Ehkä jossain silti kulkee opastettu pyöräreitti Helsingistä lentoasemalle? Kertokaa minulle, missä se on! Helsinkiä en löytänyt edes Helsingistä ylitettyäni toistaiseksi kuntarajana virtaavan Vantaajoen. Varmaankin väärä reitinvalinta, kun päädyin varpusparven keskelle, pelkkien ruskeiden kylttien väylälle 😉

Onko Helsinki Helsingissä?

Onko Helsinki Helsingissä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s