7. päivä: Edamiin?

Aamiaisen jälkeen vaihdoimme siis hotellia, mutta ajatus polkea yksi päivä ilman kaikkia (sinänsa niukkoja) varusteita toteutui. Uusi hotelli Aalborg oli todellakin nurkan takana, matkaa taisi olla 500 m. Majoituksemme taso kohosi merkittävästi, * sijaan saimme ***, mutta jotenkin jäin kaipaamaan Bicycle hotellin rentoa ja lämmintä tunnelmaa. Hakiessamme fillareita pyörävarastosta BC-hotellin isäntä kyseli ajosuunnitelmiamme. Kerroimme olevamme tourimme loppusuoralla ja polkevamme jo huomenna lentoasemalle. Tämän kuullessaan hän kysyi, tiedämmekö reitin sinne… mutta totesi saman tien, että olettehan te tännekin päässeet. Tämä huoli kumpusi tarinasta, jossa kaksi amerikkalaista turistia pyöräili moottoritietä pitkin Shipholdista Amsterdamiin; poliisi pysäytti koko liikenteen, kunnes pyöräilijät oli ohjattu seuraavan liittymän kautta ulos 🙂

Pyörätien opasteet lentokentälle

Pyörätien opasteet lentokentälle

Suunnitelmissamme oli polkea ainakin Edamiin, ehkä Alkmaariin, siis tehdä sellainen pohjoinen juustolenkki. Päätimme katsoa millainen keli olisi ja miten vasen pohkeeni jaksaa. Taivaalla näkyi tummia sadepilviä, mutta olimme jo viikossa oppineet, ettemme voineet taivaalle tuijottamalla ennakoida, minne tuuli pilvet kuljettaa. Ajoimme keskustan läpi Pohjanmeren kanaalille, josta pääsee lautalla kätevästi Pohjois-Amsterdamiin. Lautta oli muuten fillareille ilmainen.

Lautta Pohjanmeren kanaalin yli, Amsterdam

Lautta Pohjanmeren kanaalin yli, Amsterdam

 Poljimme rantaa myötäillen kohti pohjoista. Volledamissa tupsahdimme keskelle turistimarkkinoita. Rantakatu, jonka kautta reitti LF 21 tietysti meidät ohjasi, oli tupaten täynnä kahviloiden ja matkamuistomyymälöiden seassa käyskenteleviä ihmisiä.  Siitä hieman pohjoisemmassa Edamissa oli sen sijaan rauhallinen ja leppoisa tunnelma. Päiväkahvipaikka 🙂 edam-patonkia Edamissa.

Edam

Edam

Kahvitauon jälkeen muutimme suunnitelmaamme. Emme lähteneet Alkmaariin, jossa olemme jokunen vuosi sitten autoreissulla käyneet, vaan pyöräilimme Pohjois-Hollannissa punavalkoisia opasteita seuraten. Alkmaarissa olisi odotettavissa samanlainen ruuhka kuin Volledamissa…

Hollantilaisilla on hauska tapa harrastaa suoramyyntiä. Talojen edessä tien varressa on pöytiä ja myyntikojuja, joista voi itsepalveluperiaatteella ostaa mitä milloinkin. Kukkia, vihanneksia, hedelmiä, ovenkahvoja, polkupyöriä, käsitöitä jne. Lapussa kerrotaan hinta ja maksua varten on jonkinlainen purkki. Käytännöllistä. Mutta sinänsä erikoista, että esim. elintarvikkeita voi myydä näin… no, minä olen kasvanut Suomessa 😉

Myytävänä sorminukkeja

Myytävänä sorminukkeja

Erään talon edessä matkalla Purmerendistä Zaanstadin suuntaan oli tarjolla, ei myytävänä, meheviä luumuja, pöydällä oli myös pieni hedelmäveitsi kuorimista varten. Vieressä oli myös vieraskirja, johon pysähtyjien toivottiin laittavan terveiset.

luumurasti

luumurasti

Samaisessa paikassa oli kyllä jotakin myytävänä… juuri sellainen italialainen vintage-pyörä, josta haluaisin tehdä kukkatelineen kotipihalleni! Mutta eihän minun ole mitään järkeä sitä täältä Suomeen viedä 😦 Ja loppulenkki olisi ollut aika raskas, jos olisin raahannut mukanani toista pyörää. Järki voitti tunteet.

MYYDÄÄN

MYYDÄÄN

Hollantilaisten intohimoinen pyöräilyharrastus näkyy monissa arkisissa asioissa, joskus yllättävissäkin yksityiskohdissa. Pyöräteiden varsilla voi nähdä esimerkiksi tällaisia roskakoreja, joihin voi kätevästi ohi ajaessaan heittää roskat.

fillariroskis

fillariroskis

Illaksi palasimme Amsterdamiin, ja kevennetyn päivämatkan ansiosta voimia riitti vielä iltakävelyyn.

Prinsengraht, Amsterdam

Prinsengraht, Amsterdam

 Päivämatka 72,98 km

Kokonaismatka 812,95 km

Sää on lämmin, puolipilvinen, kuurosadepilviä näkyi vaan ei osunut kohdalle.

Päivän PLUSSA: Luumut!

Päivän MIINUS: Sitä en nyt keksi.

Fillarit yöpyvät hotellin puutarhassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s