5. päivä: Flevolandiin

Lauantaina 1.8. suuntasimme polkupyörämme sarvet kohti koillista, Flevolandin merestä kuivattuja alueita.

roos

roos

Hotelliaamiaisen jälkeen pääsimme ajamaan pitkään ilman ilman varsinaisia huoltotaukoja. Seurasimme aluksi pyöräilyreittiä LF 4, Utrectin kaupungissa, jossa pysähdyin kuvaamaan aseman vieressä olevan hienon fillariparkin, vaihdoimme reitille LF 9.

Utrecht

Utrecht

kahden kerroksen väkeä

kahden kerroksen väkeä

 Spakenburgissa reitti vei meidät tietysti kaupungin keskustaan, jossa oli kunnon lauantaimarkkinat. Opasteet olivat myyntikojujen peitossa, ajelimme ja talutimme jonkin aikaa ennen kuin löysimme reitin eteenpäin. Siinä sivussa ostimme paikalliselta jäätelönvalmistajalta Mink´s Ijs töttöröt. Myyjä kysyi sujuvalla hollannilla pyöräni lippua osoittaen olenko skandinaavi? Tämä oli aika yleistä – meidät nimettiin usein juuri skandinaaveiksi, ei sen tarkemmin suomalaisiksi. Pohjoismaiden ristilippu toimii siis eräänlaisena laajenpana brändinä.

Tämän päivän, kuten eilisenkin, yksi keskeisin maiseman elementti on lehmä. Niitä laiduntaa näillä seuduilla uskomattomia määriä. Maidostahan se juusto täällä enimmäkseen tehdään 🙂

lehmä = koe

lehmä = koe

Flevolandin itärannasta jäi vaikutelma, että se on yhtä suurta camping-aluetta. Erikoisuutena oli suuri Hundstrand, pitkä hiekkaranta jonne koirien kanssa tuleminen on luvallista ja toivottua. Meno näytti aika hauskalta. Samaisen Flevolandin rantaryteiköissä asuu melkoisesti höttiäisiä, joita väkisinkin lenteli silmiini runsain määrin. Jouduin tarkistamaan kantaani ajolaseihin, joita en ole katsonut minun tasoiseni pyöräilijän tarvitsevan. Hikisillä sormilla ei juuri viitsisi silmiä kaivella, mutta oli pakko. Toisaalta, hyönteiset ovat suuri vapaana lentävä proteiinivarasto. Jos rohkenisin voisin ajella suu auki ja kasvattaa samalla pohkeista vielä suurempia.

Spagenburgista koilliseen, pyörätietä kanaalin penkereellä

Spagenburgista koilliseen, pyörätietä kanaalin penkereellä

Olimme suunnitelleet yöpyvämme Kampenissa, mutta kun sinne päästyämme (ajoa 136 km) ilma ja oma olo olivat upeita päätimme jatkaa eteenpäin. Koska pohjoisessa palvelut harvenevat päätimme varmistaa yösijan. Soitin ystävälleni P:lle Suomeen ja pyysin häntä etsimään Emmeloordin keskustassa sijaitsevan hotellin puhelinnumeron. Varausta tehdessäni huomasin, että ehkä sokerien saanti oli jäänyt hieman liian vähälle. Aivot eivät toimineet, kun yritin sanoa puhelinnumeroani englanniksi, vaan minun piti kirjoittaa se itselleni ja kääntää visuaalista kanavaa apuna käyttäen. Hyvä testi 🙂 Sain kuitenkin varatuksi huoneen, joten jatkoimme matkaa.

Kello 20:00 Emmeloordiin saapuessamme oli lämmintä vielä + 27 astetta! Kun map kävi illalla paikallisessa kebab-ravintolassa kyseli paikallinen nuori mies mistä hän on kotoisin. – Norjasta? Tanskasta? – Mitä, Suomesta! Mitä ihmettä te täällä teette? Niinpä. Syödään ja nukutaan.

Päivämatka 158,59 km (171 km kts. mittarin kalibrointi)

Kokonaismatka 628,23 km (678 km)

Sää on upea, lämmintä + 29 astetta, iltaan asti, aurinkoista.

Päivän PLUSSA: Hotellia varatessani virkailija kysyi: ”With bath or shower?” Saunan jälkeen kuuma kylpy on paras haude polkijan pohkeille.

Päivän MIINUS: Rantaryteiköiden pienet höttiäiset, joita oli aika ajoin silmät ja suu täynnä. Ajolasit olisi ollut hyvät.

Fillarit yöpyivät hotellin varastohuoneessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s