2. päivä: Kohti Zeelandia

Yön yli nukuttuani muistin, että mukana olevassa pumpussa on vaihtopää, semmoinen käännettävä suukappale, jonka avulla sen pitäisi sopia myyjän mukaan ”kaikkiin markkinoilla oleviin kolmeen yleisimpään venttiiliin”. Aamukahvin jälkeen huoltomies map kokeili sitä ja totesi, että sisärenkaan vaihto lentoasemalla oli turhaa. Mutta, nyt meillä on edelleen myös Harakiriin toimiva vararengas.

Keskiviikko aamun 29.7. säätiedotus lupasi Lounais-Hollantiin puolipilvistä, noin 22 asteen lämpötilaa ja mahdollisia sadekuuroja.

Päätimme suunnata kohti Zeelandia, lounaisia saaria. Rotterdamin satamakanaalin alikulkutunnelia etsiessämme hollantilainen miespyöräilijä tiedusteli reittisuunnitelmiamme ja tarjoutui opastamaan meidät sekä kanaalin ali että takaisin Pohjanmeren reitille LF1. Hän oli itse tekemässä päiväretkeä, eri suuntaan kuin me, mutta ohjasi meidät risteykseen, josta pääsimme punavalkoisia opasteita seuraamalla Brilleen.

Pyöräreittien viitoituksia

Pyöräreittien viitoituksia

Pyöräreitti FL1 halki Zeelandin on todella upea! Sekä luonnonmaisemat että kylät ja talot tarjosivat paljon kaunista katseltavaa. Hollantilaiset pientalojen asukkaat rakentavat pihoistaan runsaita, loistavan värikkäitä kukkatarhoja. Nyt on hortesioiden aika, ja niitä hehkuu kaikkialla mitä uskomattomimmissa väreissä.  Jälkeenpäin hieman harmitti, etten malttanut pysähtyä kuvaamaan monia mielenkiintoisen ja jopa erikoisen värisiä ja hortensiaistutuksia.

hortensioiden hehkua

hortensioiden hehkua

 4 km Brillestä etelään oli Tinten kylä, jonka kaikki asukkaat olivat kovin hollantilaiseen tapaan koristeelleet pihaansa ihmishahmoisilla rakennelmilla. Miksi niitä sanoisi? Nukkeja? Hauskoja ne joka tapauksessa olivat.

Tinte 29.7.09

Tinte 29.7.09TinteTinte

Vähän ennen ensimmäisen saaren loppua harhauduimme reitiltä hieman oikealle ja päädyimme pyöräteitä seuraamalla Hollannin Natura 2000 alueen opastuskeskukseen.

Hullaannuimme ajamisesta, ajoimme halki Zeelandin ja illalla totesimme, että majapaikkaa on vaikea löytää. Middelburgin, jossa muuten Giro käy 2010, kaikki hotellit olivat täynnä, meitä kehoitettiin polkemaan läheiseen Vlissingen kaupunkiin, jossa olisi enemmän hotelleja, ”mutta sielläkin saattaa olla täyttä, koska on loma-aika…”

Prowincialeweg, Pohjanmeren hiekkarantaa

Prowincialeweg, Pohjanmeren hiekkarantaa

No, me poljimme Vlissingeen. Varmaankin säälistä eräs huoneita vuokraava herrasmies, jolle soitimme oveen kiinitetyn ilmoituksen perusteella, järjesti meille huoneiston ”jota ei saisi vielä vuokrata kun siivooja ei ole ehtinyt käydä… ettehän missään nimessä kerro matkailuviranomaisille… ” Oli jo aika hämärää kun talutimme fillarimme Drive in huoneistoon.

Rent a Drive in room

Rent a Drive in room

Päivämatkaa kertyi 133,42 km

Kokonaismatka on nyt 221,33 km

Sää oli puolipilvistä, lämpötila korkeimmillaan + 29

Päivän PLUSSA: Aamun paikallisopas, jonka ansiosta pääsimme reitin LF1 alkuun

Päivän MIINUS: Illalla pestyt ajovaatteet eivät kuivuneetkaan yön aikana. Onneksi hotellissa oli fööni.

Fillarit yöpyivät samassa huoneistossa kanssamme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s