Ensimmäinen päivä Alankomailla

Tiistaina 28.7. heräsin 4:00. Aamukahvin jälkeen fillaroin map:n kanssa Helsinki-Vantaa lentokentälle, suloisen kosteassa 15 asteen aamuhämärässä. Matkalla näimme pari muutakin ulkoilijaa: yhden sauvakävelijän, yhden pyöräilijän ja yhden hölkkärin. Aamuihmisiä 🙂

Helsinki-Vantaa 28.7.09

Helsinki-Vantaa 28.7.09

Puretut ja kuljetuslaukkuihin pakatut pyörät painoivat työkaluineen 18,5 kg ja 18 kg. KLM piti sanansa, pyörien kuljetus ei maksanut mitään, sillä meillä ei ollut muuta matkatavaraa. Lentokentältä map sai mukaan aiheeseen sopivan pokkarin, Ron McLartyn Polkupyörällä ajamisen taidon.

Perillä Shipholdissa kasasimme fillarit ja veimme kassit säilöön. M kokoinen kaappi olisi maksanut 6 euroa vrk, tiskille jätetty kolli tuli hieman edullisemmaksi, 8 vrk 36 euroa. Niinpä pakkasimme laukut sisäkkäin ja teimme niistä yhden kollin. Fillareita kasatessa Harakirin eturenkaaseen piti vaihtaa uusi sisäkumi, sillä pumppumme ei sopinutkaan edellisen venttiiliin. Onneksi sopiva rengas oli mukana…

Shiphold, Amsterdam, 28.7.09

Shiphold, Amsterdam, 28.7.09

Pääsimme oikeasti matkaan pari tuntia sen jälkeen, kun kone oli laskeutunut Hollannin maaperälle. Ensimmäinen kaatuminen tapahtui heti Shipholdin lentokentän edessä, 0-vauhdissa, kun ihmettelin mistä pyörätie lähtee. Kolhittuani vasemman polven suuntasimme Den Haagiin, ja vaikka olimme ostaneet lentoasemalta fillarireittikartan oli paras apu suunnistaessa kompassi ja punavalkoiset opastaulut, jotka kertoivat pyöräreitít seuraaviin kyliin ja kaupunkeihin.  Ludenilla syödyn lounaan jälkeen jatkoimme matkaa Pohjanmeren rantaa pitkin pyöräreittiä LF 1 pitkin. Aluksi lounaaseen Hoek van Hollandiin ja Rotterdamin sataman alkuun, siitä sitten itään Rotterdamin suuntaan, jonka laitamille majoituimme. LF 1, jota aioimme jatkossa seurata, kääntyi Maassluisin kohdalla etelään, mutta me jatkoimme edelleen kohti itää, jossa olisi hotellissa varmasti tilaa.

Rotterdamin sataman alkukilometreillä

Rotterdamin sataman alkukilometreillä

Päivämatka 87,91 km

Keli oli kuin Suomen kesä, puolipilvistä poutaa, + 22 astetta lämmintä; mereltä kävi kova tuuli; aluksi vastainen, lopuksi myötä.

Päivän PLUSSA: Kaikkialla missä on teitä on myös pyöräteitä. Polkupyörää kohdellan kuin ajoneuvoa!

Päivän MIINUS: Liikennettä on ainakin aluksi hieman vaikea lukea; kenellä se kärkikolmio nyt oikeasti on? Kuka väistää?

Fillarien yöpyivät hotellin konferenssihuoneessa 🙂 Tasokas alku!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s